מתכון מטבל צזיקי יווני, עשוי מיוגורט, מלפפון ושום. משלים מגוון רחב של מאכלים כגון, לביבות, תפוחי אדמה, דגים צלויים ושיפודי פרגיות. אפשר גם סתם לנשנש אותו עם גזר או עם סלרי. כדי שהמטבל יצא כמו שצריך חשוב לסחוט היטב את המלפפונים מהנוזלים שבהם. הסבר מפורט במתכון שלפניכם.
רכיבים
הוראות הכנה
גוררים את המלפפונים בפומפיה ומעבירים לקערה. ממליחים אותם קלות ומערבבים.
נותנים למלח להוציא נוזלים מהמלפפונים במשך 5-10 דקות.
כעת סוחטים כמה שיותר נוזלים מהמלפפונים. עובדים מעל הכיור או מעל קערה גדולה. בתוך מסננת שמים בד לסינון. לתוך הבד מעבירים את המלפפונים הגרורים מהקערה. סוחטים בכול הכוח כדי להיפתר מכמה שיותר נוזלים ומניחים בצד.
בקערה נקיה מערבבים שום כתוש, חומץ בן יין, ומלח.
מוסיפים את המלפפונים הגרורים והסחוטים ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את היוגורט והפלפל הלבן ומערבבים.
מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.
לפני ההגשה מערבבים שוב וזולפים מעט שמן זית כתית מעולה. בתיאבון!
טיפים
- אפשר להגיש גם עם כמה עלי נענע קצוצים
- אפשר לשלב גם שמיר קצוץ (בערך כפית)
מצרכים
הוראות הכנה
גוררים את המלפפונים בפומפיה ומעבירים לקערה. ממליחים אותם קלות ומערבבים.
נותנים למלח להוציא נוזלים מהמלפפונים במשך 5-10 דקות.
כעת סוחטים כמה שיותר נוזלים מהמלפפונים. עובדים מעל הכיור או מעל קערה גדולה. בתוך מסננת שמים בד לסינון. לתוך הבד מעבירים את המלפפונים הגרורים מהקערה. סוחטים בכול הכוח כדי להיפתר מכמה שיותר נוזלים ומניחים בצד.
בקערה נקיה מערבבים שום כתוש, חומץ בן יין, ומלח.
מוסיפים את המלפפונים הגרורים והסחוטים ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את היוגורט והפלפל הלבן ומערבבים.
מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.
לפני ההגשה מערבבים שוב וזולפים מעט שמן זית כתית מעולה. בתיאבון!