מטבל צ'ימיצ'ורי המלווה המושלם לבשרים על האש, סטייקים, עוף ברביקיו, קבב ונקניקיות.
הכנה10 דקות סך הכול10 דקות
רכיבים
0.75 כוס שמן זיתמעולה
0.50 כוס פטרוזיליהטרייה, שטופה, קצוצה דק דק
1 כף פלפל צ'ילי אדוםטרי, קצוץ דק דק, או פתיתי צ'ילי חריף מיובשים
2 כפות חומץ יין אדום
2 כפות מיץ לימוןסחוט טרי
4 שיני שוםכתוש
1 גבעול בצל ירוקעם החלק הלבן, קצוץ דק דק
1 כפית מלח
0.50 כפית פלפל שחורטחון טרי
הוראות הכנה
1
מערבבים בקערה את כול החומרים.
2
מכסים ושומרים בקירור לפחות שעה.
הערות
- במקום קיצוץ בסכין, אפשר גם לטחון את כול הרכיבים במעבד מזון, טחינה מהירה ובפולסים קצרים כדי שלא יצא מחית.
- אפשר להכין גם 24 שעות מראש ולשמור בקירור.
- אפשר לשחק עם הכמויות לפי הטעם. הפחיתו מעט מהשום ומהצ'ילי אם אתם מעדיפים טעם פחות חריף.
מצרכים
0.75 כוס שמן זיתמעולה
0.50 כוס פטרוזיליהטרייה, שטופה, קצוצה דק דק
1 כף פלפל צ'ילי אדוםטרי, קצוץ דק דק, או פתיתי צ'ילי חריף מיובשים
2 כפות חומץ יין אדום
2 כפות מיץ לימוןסחוט טרי
4 שיני שוםכתוש
1 גבעול בצל ירוקעם החלק הלבן, קצוץ דק דק
1 כפית מלח
0.50 כפית פלפל שחורטחון טרי
הוראות הכנה
1
מערבבים בקערה את כול החומרים.
2
מכסים ושומרים בקירור לפחות שעה.