מטבל שום צלוי בשמן זית, עם עשבי תיבול, לימון ותבלינים. זהו למעשה מטבל שום ללחם טרי אותו טובלים בבלילה המתובלת של השום ושמן הזית. יכול לשמש גם כממרח שום לכריכים, כתחליף טבעוני לחמאה או למיונז.
רכיבים
הוראות הכנה
מפרקים את השום לשיניים ומקלפים. שיטה נוחה לקילוף הרבה שיני שום בבת אחת היא להכניס את שיני השום בין שתי קערות, או בתוך סיר עם מכסה, ולנער בחוזקה את השיניים בין הקערות. כעבור זמן מה הקליפות ייפרדו מהשום.
נפתרים מהקליפות, מהשורשים ומגבעולים ירוקים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
את שיני השום מניחים על נייר אלומיניום בתבנית. מוסיפים שמן זית, מערבבים ומקפלים את נייר האלומיניום כך שייצור חלל אטום ששיני השום סגורות בתוכו.
צולים בתנור במשך 45 דקות עד להתרככות והזהבה של שיני השום. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות מספר דקות.
מועכים את השום שהתקרר בתוך קערה (מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה).
מוסיפים לקערה את הרכיבים להשלמת המטבל ומערבבים. טועמים ומשפרים.
המטבל מוכן לזלילה עם לחם טרי. יישמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מפרקים את השום לשיניים ומקלפים. שיטה נוחה לקילוף הרבה שיני שום בבת אחת היא להכניס את שיני השום בין שתי קערות, או בתוך סיר עם מכסה, ולנער בחוזקה את השיניים בין הקערות. כעבור זמן מה הקליפות ייפרדו מהשום.
נפתרים מהקליפות, מהשורשים ומגבעולים ירוקים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
את שיני השום מניחים על נייר אלומיניום בתבנית. מוסיפים שמן זית, מערבבים ומקפלים את נייר האלומיניום כך שייצור חלל אטום ששיני השום סגורות בתוכו.
צולים בתנור במשך 45 דקות עד להתרככות והזהבה של שיני השום. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות מספר דקות.
מועכים את השום שהתקרר בתוך קערה (מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה).
מוסיפים לקערה את הרכיבים להשלמת המטבל ומערבבים. טועמים ומשפרים.
המטבל מוכן לזלילה עם לחם טרי. יישמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋