רוטב מיונז ביתי קלאסי, די פשוט להכין רק דורש מאמץ פיזי מתון, שבסופו שלב דבר משתלם. מתכון למטבל המפורסם המשתלב עם אינספור מנות.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים את הרכיבים למתכון.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה את החלמון, החרדל, המלח והפלפל, עד שמתמזגים היטב.
מוסיפים כשליש מכמות השמן בזליפה איטית, טיפה אחר טיפה, וממשיכים לטרוף בקצב מתון ואחיד.
טורפים וטורפים, כך עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולהתגבש (כל עוד התערובת לא מתגבשת לא מוסיפים עוד נוזלים.) בשלב זה התערובת תקבל גוון צהוב כהה.
מוסיפים את החומץ וממשיכים בטריפה.
זולפים עוד שליש מהשמן, בטפטוף איטי, טיפה אחר טיפה, תוך כדי המשך הטריפה. התערובת תתחיל לקבל גוון בהיר יותר.
מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. לבסוף זולפים את השמן הנותר, תוך כדי המשך הטריפה.
בכל שלב, אם הנוזלים שמוסיפים אינם מתמזגים היטב עד שתערובת המיונז מתייצבת, פוסקים מלהוסיף עוד. טורפים בהתמדה עד לקבלת תערובת חלקה והרוטב מתייצב ורק אז ממשיכים בהוספת שמןחומץלימון.
מוספים מלח ופלפל לפי הטעם וטורפים.
בסיום סוגרים בצנצנת ושומרים עד להגשה.
נשמר עד יומיים בקירור. בתיאבון 😋
הערות
- אין צורך לטרוף בטירוף. פשוט שומרים על קצב אחיד ועקבי. אפשר גם לקחת הפסקות.
- אפשר לתקן מיונז "שבור" שאינו מתייצב – מכניסים חלמון חדש לקערה, טורפים אותו היטב, ובהדרגה זולפים את התערובת ה"שבורה" לתערובת החדשה.
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים את הרכיבים למתכון.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה את החלמון, החרדל, המלח והפלפל, עד שמתמזגים היטב.
מוסיפים כשליש מכמות השמן בזליפה איטית, טיפה אחר טיפה, וממשיכים לטרוף בקצב מתון ואחיד.
טורפים וטורפים, כך עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולהתגבש (כל עוד התערובת לא מתגבשת לא מוסיפים עוד נוזלים.) בשלב זה התערובת תקבל גוון צהוב כהה.
מוסיפים את החומץ וממשיכים בטריפה.
זולפים עוד שליש מהשמן, בטפטוף איטי, טיפה אחר טיפה, תוך כדי המשך הטריפה. התערובת תתחיל לקבל גוון בהיר יותר.
מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. לבסוף זולפים את השמן הנותר, תוך כדי המשך הטריפה.
בכל שלב, אם הנוזלים שמוסיפים אינם מתמזגים היטב עד שתערובת המיונז מתייצבת, פוסקים מלהוסיף עוד. טורפים בהתמדה עד לקבלת תערובת חלקה והרוטב מתייצב ורק אז ממשיכים בהוספת שמןחומץלימון.
מוספים מלח ופלפל לפי הטעם וטורפים.
בסיום סוגרים בצנצנת ושומרים עד להגשה.
נשמר עד יומיים בקירור. בתיאבון 😋