מלפפון כבוש בחומץ, פריך, חמצמץ וגם מתקתק. במתכון הוספו טעמים של כורכום וחרדל. אפשר לשנות ולגוון עם טעמים וצבעים שונים לפי בחירה אישית.
המלפפון הכבוש נהדר עם כריכים של טונה, סלאמי או פסטרמה, בלחמניה עם המבורגר או נקניקיה, על יד סטייק, ולצד מנות נוספות רבות מדי בכדי למנות, לא רק בשריות.

רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים את המלפפונים. פורסים אותם לפרוסות די דקות. אם רוצים אפשר גם לפרוס אותם לפרוסות ממש דקיקות בעזרת מנדולינה. מפזרים על פרוסות המלפפונים מלח, מערבבים ומניחים במסננת לשעה להוצאת הנוזלים מהם.
להכנת התחמיץ מוסיפים לסיר מים, חומץ, מלח, סוכר ותבלינים יבשים נוספים. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.
בזמן שהתחמיץ מתחמם שוטפים היטב את המלפפונים שהומלחו קודם לכן ומסננים.
מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש דקות ומרוקנים.
מוסיפים את המלפפונים לצנצנת השימורים המעוקרת והחמימה. מוזגים מעליהם את התחמיץ עד כדי כיסוי מלא.
מניחים להתקררות בחדר כשעתיים ולאחר מכן מכסים ומכניסים למקרר.
ממתינים יום-יומיים לפני שמנסים. המלפפונים הכבושים בחומץ ישמרו במקרר למשך מספר שבועות. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים את המלפפונים. פורסים אותם לפרוסות די דקות. אם רוצים אפשר גם לפרוס אותם לפרוסות ממש דקיקות בעזרת מנדולינה. מפזרים על פרוסות המלפפונים מלח, מערבבים ומניחים במסננת לשעה להוצאת הנוזלים מהם.
להכנת התחמיץ מוסיפים לסיר מים, חומץ, מלח, סוכר ותבלינים יבשים נוספים. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.
בזמן שהתחמיץ מתחמם שוטפים היטב את המלפפונים שהומלחו קודם לכן ומסננים.
מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש דקות ומרוקנים.
מוסיפים את המלפפונים לצנצנת השימורים המעוקרת והחמימה. מוזגים מעליהם את התחמיץ עד כדי כיסוי מלא.
מניחים להתקררות בחדר כשעתיים ולאחר מכן מכסים ומכניסים למקרר.
ממתינים יום-יומיים לפני שמנסים. המלפפונים הכבושים בחומץ ישמרו במקרר למשך מספר שבועות. בתיאבון 😋