מתכון מהמטבח הטורקי עבור ממולאים של כרישה עם בשר ואורז.
רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים היטב את גבעולי הכרישה, אחרי שמפרידים מהם את החלק הירוק, את השורשים, ואת השיכבה החיצונית. פורסים לגלילים ברוחב שמונה סנטימטר בערך.
בסיר מרתיחים מים עם כפית מלח, ומבשלים את גלילי הכרישה כשלוש דקות. מוציאים מהמים ומניחים על צלחת להתקררות.
בינתיים מכינים את חומרי תערובת המילוי. בקערה מוסיפים שמן זית, בשר, אורז, רסק עגבניות, שום, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה.
את הגלילים של הכרישה שבושלו והתקררו בינתיים מפרידים לפרוסות למילוי.
מניחים במרכז פרוסת כרישה כפית מהתערובת וסוגרים לצורה גלילית מלבנית של כרישה העוטפת את התערובת (כמו סיגר קצת מעוך.) מניחים סיגר כרישה אחד ליד השני בסיר בצפיפות.
בין גלילי הכרישה הממולאים או מעליהם מניחים פרוסות גזר.
כשמסיימים סידור הכרישות בסיר, מכסים במים עד לגובה הכרישות הממולאות, מביאים לרתיחה, ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשלושים דקות.
מגישים עם פרוסות לימון. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים היטב את גבעולי הכרישה, אחרי שמפרידים מהם את החלק הירוק, את השורשים, ואת השיכבה החיצונית. פורסים לגלילים ברוחב שמונה סנטימטר בערך.
בסיר מרתיחים מים עם כפית מלח, ומבשלים את גלילי הכרישה כשלוש דקות. מוציאים מהמים ומניחים על צלחת להתקררות.
בינתיים מכינים את חומרי תערובת המילוי. בקערה מוסיפים שמן זית, בשר, אורז, רסק עגבניות, שום, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה.
את הגלילים של הכרישה שבושלו והתקררו בינתיים מפרידים לפרוסות למילוי.
מניחים במרכז פרוסת כרישה כפית מהתערובת וסוגרים לצורה גלילית מלבנית של כרישה העוטפת את התערובת (כמו סיגר קצת מעוך.) מניחים סיגר כרישה אחד ליד השני בסיר בצפיפות.
בין גלילי הכרישה הממולאים או מעליהם מניחים פרוסות גזר.
כשמסיימים סידור הכרישות בסיר, מכסים במים עד לגובה הכרישות הממולאות, מביאים לרתיחה, ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשלושים דקות.
מגישים עם פרוסות לימון. בתיאבון!