ממרח חרדל בהכנה ביתית, כשיש לנו גרגרי החרדל ויש לנו מכשיר לטחינת הגרגרים, קל ופשוט להכין את הממרח הצהוב, החריף והאהוב. כמו כל דבר אחר שמכינים באופן עצמאי בבית, אפשר להתאים את החרדל הביתי לטעמים האישיים. יוצא מאכל בריא יותר, ללא תוספים מלאכותיים, ויוצא יותר טעים.
אם רוצים אתגר, יוצאים בחודשי תחילת הקיץ ללקט את תרמילי החרדל ישר מענפי השיח היבש והקוצני.
מאתרים מקבץ שיחי חרדל בר יבשים שלא נמצאים בשולי כביש ושאינם סובלים מפיח המכוניות. ממלאים בערך שלושת רבעי דלי בתרמילים היבשים. לוקחים בחשבון שזו עבודה דוקרנית ומאתגרת. מומלץ לעבוד עם כפפות.
לאחר הליקוט, מרכזים את התרמילים שנאספו על יריאה גדולה ודורכים עליהם (בנעליים מצופות בשקיות) כדי לחלץ את הגרגרים השחורים הקטנים.
אוספים את הגרגרים המצטברים מתחת לשברי התרמילים. מסננים שוב ושוב עד שנפתרים משאריות חלקי התרמילים.
לחילופין, קונים גרגרי חרדל מדוכן התבלינים הקרוב וממשיכים למתכון.
רכיבים
הוראות הכנה
טוחנים את גרגרי חרדל טחינה חלקית אם רוצים ממרח חרדל עם גרגרים. טוחנים טחינה דקה למרקם ממרחי יותר.
מוסיפים את החרדל הטחון יחד עם שאר הרכיבים לקערה.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסת חרדל סמיכה.
מעבירים לצנצנת שימור שעברה חיטוי (במדיח או במים רותחים). אוטמים את הצנצנת ושומרים בקירור כשבוע-שבועיים לפני שמשתמשים בחרדל. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
טוחנים את גרגרי חרדל טחינה חלקית אם רוצים ממרח חרדל עם גרגרים. טוחנים טחינה דקה למרקם ממרחי יותר.
מוסיפים את החרדל הטחון יחד עם שאר הרכיבים לקערה.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסת חרדל סמיכה.
מעבירים לצנצנת שימור שעברה חיטוי (במדיח או במים רותחים). אוטמים את הצנצנת ושומרים בקירור כשבוע-שבועיים לפני שמשתמשים בחרדל. בתיאבון 😋