מרק בורגול עם עדשים אדומות טורקי, מכונה גם "מרק כלות טורקי של עדשים אדומות". באופן מסורתי נהוג להגיש אותו לכלה הטורקיה בערב הכלולות, כדי לספק לכלה חיזוק ותמיכה למה שיבוא בהמשך. מלבד עדשים אדומות ובורגול, המרק כולל מיץ לימון, נענע ופפריקה.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את רסק העגבניות והחמאה. מערבבים עם הבצל עד שהחמאה מומסת ומתמזגת ברסק.
מוסיפים עדשים, בורגול, פפריקה ואבקת צ'ילי ומערבבים.
מוסיפים את הציר (או המים) ואת המלח. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.
מוסיפים את הנענע היבשה ומיץ הלימון, בוחשים, ומסירים מהחימום. סוגרים את הסיר וממתינים כ-10 דקות.
להגשה מוסיפים לכול קערת מרק כף יוגורט ומפזרים מעל עלי נענע טריים. מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את רסק העגבניות והחמאה. מערבבים עם הבצל עד שהחמאה מומסת ומתמזגת ברסק.
מוסיפים עדשים, בורגול, פפריקה ואבקת צ'ילי ומערבבים.
מוסיפים את הציר (או המים) ואת המלח. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.
מוסיפים את הנענע היבשה ומיץ הלימון, בוחשים, ומסירים מהחימום. סוגרים את הסיר וממתינים כ-10 דקות.
להגשה מוסיפים לכול קערת מרק כף יוגורט ומפזרים מעל עלי נענע טריים. מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋