מרק בשר בסגנון תימני, פיקנטי מחמם ומשביע. מתאים במיוחד ליום קריר.

רכיבים
הוראות הכנה
ממליחים קלות ומפלפלים את הבשר.
במחבת רחבה ששומנה קלות צורבים את קוביות הבשר ומעבירים את הנתחים הצרובים לסיר המרק.
נפתרים מעודפי שומן במחבת.
צורבים את הבצל, הסלרי והגזר ומעבירים לסיר.
מוסיפים מים לסיר, מוסיפים עלה דפנה, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.
במהלך הרתיחה והבישול מסירים קצף ושומנים שמצטברים למעלה בעזרת כף.
אחרי שעתיים בישול, מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה, השום והתבלינים לסיר ומבשלים כשעה נוספת.
המרק מוכן כשהבשר רך ומתמוסס בפה.
המלצות
- פזרו גבעול בצל ירוק טרי קצוץ על המרק החם.
מצרכים
הוראות הכנה
ממליחים קלות ומפלפלים את הבשר.
במחבת רחבה ששומנה קלות צורבים את קוביות הבשר ומעבירים את הנתחים הצרובים לסיר המרק.
נפתרים מעודפי שומן במחבת.
צורבים את הבצל, הסלרי והגזר ומעבירים לסיר.
מוסיפים מים לסיר, מוסיפים עלה דפנה, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.
במהלך הרתיחה והבישול מסירים קצף ושומנים שמצטברים למעלה בעזרת כף.
אחרי שעתיים בישול, מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה, השום והתבלינים לסיר ומבשלים כשעה נוספת.
המרק מוכן כשהבשר רך ומתמוסס בפה.