מרק גולאש הונגרי, עם קוביות בשר, ירקות, תפוחי אדמה או גריסים ותיבול הונגרי. יחד עם פרוסת לחם זהו מרק שהוא ארוחה שלמה מחממת ומשביעה.
רכיבים
הוראות הכנה
מפלפלים וממליחים את קוביות הבשר. עוטפים את הבשר בקמח ומנערים שאריות.
בסיר יציקה כבד מחממים שמן על חום בינוני-גבוה.
סוגרים את הבשר עד שמשחים קלות מכול צדדיו. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת.
ממשיכים לטיגון הירקות באותו הסיר. מוסיפים עוד שמן לפי הצורך.
תחילה מזהיבים את הבצל כמה דקות.
מוסיפים לבצל את השום, הגזר, הסלרי והפלפל האדום, מערבבים, ומטגנים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים קימל ופפריקה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים רסק, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הציר (או המים), מגרדים בעזרת כף או תרווד את תחתית הסיר, ובוחשים.
מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומוסיפים פטרוזילייה, עלי דפנה, צ'ילי, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך לגמרי.
כשעה לפני סיום הבישול מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה (או הגריסים.)
להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזילייה. מגישים עם פרוסת לחם טרי. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מפלפלים וממליחים את קוביות הבשר. עוטפים את הבשר בקמח ומנערים שאריות.
בסיר יציקה כבד מחממים שמן על חום בינוני-גבוה.
סוגרים את הבשר עד שמשחים קלות מכול צדדיו. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת.
ממשיכים לטיגון הירקות באותו הסיר. מוסיפים עוד שמן לפי הצורך.
תחילה מזהיבים את הבצל כמה דקות.
מוסיפים לבצל את השום, הגזר, הסלרי והפלפל האדום, מערבבים, ומטגנים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים קימל ופפריקה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים רסק, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הציר (או המים), מגרדים בעזרת כף או תרווד את תחתית הסיר, ובוחשים.
מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומוסיפים פטרוזילייה, עלי דפנה, צ'ילי, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך לגמרי.
כשעה לפני סיום הבישול מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה (או הגריסים.)
להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזילייה. מגישים עם פרוסת לחם טרי. בתיאבון 😋