כשקונים דג טרי בשביל הפילה, חבל לזרוק את השאריות. בראש, בזנב ובאידרה (עצמות הדג) יש עוד הרבה טעם ובשר. אפשר להכין מזה ציר נפלא שיכול לשמש שלל מנות מרקי דגים. חשוב לסנן את הציר אחרי הבישול כדי להפתר מעצמות, קשקשים, עור. יש קצת התעסקות, אך ההשקעה משתלמת.
כאן לדוגמא מובא מתכון למרק מציר דגים אליו מוסיפים קוביות תפוח אדמה ואפונה.
רכיבים
הוראות הכנה
מטגנים את הבצל, השום, גבעולי הסלרי, הגזר והשורשים בסיר עד להשחמה.
מוסיפים כוס יין לבן יבש ומגרדים תחתית הסיר. מאדים דקה.
מוסיפים ראשים, זנבות ואדרות דגים, עלי דפנה, עלי פטרוזיליה ועלי סלרי ומכסים הכול במים.
מתבלים במלח ובפלפל. אפשר גם להוסיף טעמים כגון אניס, לימון פרסי, צ'ילי חריף.
מביאים לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-45 דקות על אש קטנה.
בסיר נפרד מניחים קוביות תפוחי אדמה שבושלו מראש יחד עם אפונה.
מתוך ציר הדגים שהתקרר קצת שולפים את חלקי הדגים ובוררים בעדינות ובסבלנות רק את הבשר, אותו מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה והאפונה.
מעבירים גם את הגזר המבושל מסיר הציר לסיר המרק.
מסננים את נוזל הציר ומעבירים לתוך הסיר של המרק.
מוסיפים כף או שתיים של רסק עגבניות, מביאים לרתיחה, ונותנים למרק להתבשל על אש קטנה כמספר דקות, עד שהאפונה רכה.
מצרכים
הוראות הכנה
מטגנים את הבצל, השום, גבעולי הסלרי, הגזר והשורשים בסיר עד להשחמה.
מוסיפים כוס יין לבן יבש ומגרדים תחתית הסיר. מאדים דקה.
מוסיפים ראשים, זנבות ואדרות דגים, עלי דפנה, עלי פטרוזיליה ועלי סלרי ומכסים הכול במים.
מתבלים במלח ובפלפל. אפשר גם להוסיף טעמים כגון אניס, לימון פרסי, צ'ילי חריף.
מביאים לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-45 דקות על אש קטנה.
בסיר נפרד מניחים קוביות תפוחי אדמה שבושלו מראש יחד עם אפונה.
מתוך ציר הדגים שהתקרר קצת שולפים את חלקי הדגים ובוררים בעדינות ובסבלנות רק את הבשר, אותו מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה והאפונה.
מעבירים גם את הגזר המבושל מסיר הציר לסיר המרק.
מסננים את נוזל הציר ומעבירים לתוך הסיר של המרק.
מוסיפים כף או שתיים של רסק עגבניות, מביאים לרתיחה, ונותנים למרק להתבשל על אש קטנה כמספר דקות, עד שהאפונה רכה.