מרק חומוס יווני (revithosoupa) עם מספר מצומצם של רכיבים. צנוע ובריא.

רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את החומוס לסיר. מכסים עם הרבה מים (כחמישה סנטימטר מעל החומוס.) מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות.
נפתרים ממי הבישול הראשוני, מסננים את החומוס ומכסים שוב במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. מסננים ומניחים בצד.
בסיר המרק מטגנים בצל בשמן הזית עד לשקיפות.
מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
מוסיפים 6-7 כוסות מים, את תפוח האדמה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך כשעה, עד שגרגרי החומוס רכים ונמסים.
בשלב זה אפשר למעוך חלקית את המרק. טועמים ומשפרים.
להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מטפטפים מעט לימון וזולפים קצת שמן זית מעל כול מנה. בתיאבון!
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את החומוס לסיר. מכסים עם הרבה מים (כחמישה סנטימטר מעל החומוס.) מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות.
נפתרים ממי הבישול הראשוני, מסננים את החומוס ומכסים שוב במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. מסננים ומניחים בצד.
בסיר המרק מטגנים בצל בשמן הזית עד לשקיפות.
מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
מוסיפים 6-7 כוסות מים, את תפוח האדמה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך כשעה, עד שגרגרי החומוס רכים ונמסים.
בשלב זה אפשר למעוך חלקית את המרק. טועמים ומשפרים.
להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מטפטפים מעט לימון וזולפים קצת שמן זית מעל כול מנה. בתיאבון!