מרק חצילים ועגבניות בסגנון כפרי בתוספת ירקות ותפוחי אדמה, סמיך ומלא בטעמים. מגישים אותו עם קוביות לחם יבש ויוגורט יווני לקבלת מנה מושלמת.
רכיבים
הוראות הכנה
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי סנטינטר. ממליחים את הפרוסות משני הצדדים ושמים על צלחת להזעה של 45 דקות. כעבור 45 דקות שוטפים את החצילים היטב מהמלח במים ומיבשים על מגבת נייר. חותכים לקוביות.
בזמן שהחצילים מזיעים, אפשר להתחיל בחיתוך הירקות ובהכנת המרק.
בסיר כבד מחממים שמן זית על חום בינוני. משחימים את הבצל יחד עם רבעי העגבניות ושיני השום, כ-15 דקות.
מוסיפים גזר, סלרי, פלפל אדום ופלפל צ'ילי. ממשיכים באידוי כמה דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים עגבניות תמר משומרות, רסק עגבניות, מים, דבש ותבלינים.
מביאים לרתיחה. עד שהמרק רותח מסיימים את הטיפול בחצילים. שוטפים מהמלח, מיבשים, חותכים לקוביות ומוסיפים את קוביות החצילים למרק.
אחרי שרתח מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעה ורבע.
כעבור שעה ורבע, טוחנים את המרק בעזרת מעבד מזון ידני.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים כ-45 דקות נוספות.
בהגשה מוסיפים לכל צלחת מרק קוביות לחם יבש ויוגורט יווני. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי סנטינטר. ממליחים את הפרוסות משני הצדדים ושמים על צלחת להזעה של 45 דקות. כעבור 45 דקות שוטפים את החצילים היטב מהמלח במים ומיבשים על מגבת נייר. חותכים לקוביות.
בזמן שהחצילים מזיעים, אפשר להתחיל בחיתוך הירקות ובהכנת המרק.
בסיר כבד מחממים שמן זית על חום בינוני. משחימים את הבצל יחד עם רבעי העגבניות ושיני השום, כ-15 דקות.
מוסיפים גזר, סלרי, פלפל אדום ופלפל צ'ילי. ממשיכים באידוי כמה דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים עגבניות תמר משומרות, רסק עגבניות, מים, דבש ותבלינים.
מביאים לרתיחה. עד שהמרק רותח מסיימים את הטיפול בחצילים. שוטפים מהמלח, מיבשים, חותכים לקוביות ומוסיפים את קוביות החצילים למרק.
אחרי שרתח מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעה ורבע.
כעבור שעה ורבע, טוחנים את המרק בעזרת מעבד מזון ידני.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים כ-45 דקות נוספות.
בהגשה מוסיפים לכל צלחת מרק קוביות לחם יבש ויוגורט יווני. בתיאבון 😋