מרק ירקות עם גריסים, עשיר בירקות, בתבלינים, בטעם ובצבע. מרק פשוט, בריא וטעים.

רכיבים
הוראות הכנה
שוטפים ומסדרים את כל הירקות. פורסים או מחלקים אותם לקוביות בגודל אחיד, יחסית קטן.
מחממים סיר מרק על חום בינוני.
מוסיפים שמן. מטגנים את הבצק והסלרי 5 דקות.
מוסיפים את הכרובית, האפונה, הזוקיני והגזר. מערבבים וממשיכים באידוי 5 דקות.
מוסיפים את השום ואת כל התבלינים. מטגנים ומערבבים כדקה.
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את שאר הרכיבים: בטטה, כוסברה, עלי דפנה, גריסים. מכסים בציר או במים, בוחשים, מגבירים את החום, מכסים ומביאים לרתיחה.
אחרי שהמרק רותח מעבירים לחום נמוך ומבשלים את המרק עם מכסה כשעה.
נותנים למרק לנוח כ-15 דקות לפני שמגישים. בתיאבון 😋
הערות
- אם המרק יוצא סמיך מדי, מוסיפים עוד ציר או מים.
- המרק טוב גם לאחר יומיים-שלושה במקרר אך הגריסים ייספגו הרבה מהנוזלים והמרק יהפוך לסמיך. בחימום המנה מהמקרר פשוט מוסיפים מים כדי לדלל למידה הרצויה.
- ניתן גם להקפיא את המרק הזה ולחמם לעת הצורך.
מצרכים
הוראות הכנה
שוטפים ומסדרים את כל הירקות. פורסים או מחלקים אותם לקוביות בגודל אחיד, יחסית קטן.
מחממים סיר מרק על חום בינוני.
מוסיפים שמן. מטגנים את הבצק והסלרי 5 דקות.
מוסיפים את הכרובית, האפונה, הזוקיני והגזר. מערבבים וממשיכים באידוי 5 דקות.
מוסיפים את השום ואת כל התבלינים. מטגנים ומערבבים כדקה.
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את שאר הרכיבים: בטטה, כוסברה, עלי דפנה, גריסים. מכסים בציר או במים, בוחשים, מגבירים את החום, מכסים ומביאים לרתיחה.
אחרי שהמרק רותח מעבירים לחום נמוך ומבשלים את המרק עם מכסה כשעה.
נותנים למרק לנוח כ-15 דקות לפני שמגישים. בתיאבון 😋