מתכון להכנת מרק כרובית וברוקולי מוקרם חלבי או טבעוני. לגרסה טבעונית מחליפים חמאה, חלב ושמנת, בשמן זית, חלב אורז\שקדים ושמנת צמחית.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר על חום בינוני. מוסיפים חמאה ושמן זית וממיסים את החמאה. מטגנים את הבצל ושורש הפטרוזיליה כ-3 דקות.
מוסיפים את הברוקולי והכרובית. בוחשים ומכסים את הסיר. ממשיכים באידוי על חום בינוני במשך 10 דקות. מדי פעם פותחים את הכיסוי ובוחשים.
מוסיפים שום, פלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח ובוחשים כדקה.
מוסיפים חלב וציר. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עד שהכרובית רכה (כשנועצים מזלג הוא נכנס בקלות).
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר (או במעבד מזון.)
מוסיפים את השמנת, בוחשים ומחממים עד לסף רתיחה.
מגישים עם פרוסות שקדים אותם קולים על מחבת בשמן זית כדקה (או עם קרוטונים). בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר על חום בינוני. מוסיפים חמאה ושמן זית וממיסים את החמאה. מטגנים את הבצל ושורש הפטרוזיליה כ-3 דקות.
מוסיפים את הברוקולי והכרובית. בוחשים ומכסים את הסיר. ממשיכים באידוי על חום בינוני במשך 10 דקות. מדי פעם פותחים את הכיסוי ובוחשים.
מוסיפים שום, פלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח ובוחשים כדקה.
מוסיפים חלב וציר. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עד שהכרובית רכה (כשנועצים מזלג הוא נכנס בקלות).
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר (או במעבד מזון.)
מוסיפים את השמנת, בוחשים ומחממים עד לסף רתיחה.
מגישים עם פרוסות שקדים אותם קולים על מחבת בשמן זית כדקה (או עם קרוטונים). בתיאבון 😋