אפשרויות הדפסה:

מרק כתום עם דלעת ובטטה

מניב6 מנותהכנה10 דקותבישול20 דקותסך הכול30 דקות

מרק כתום עם דלעת ובטטה

 1 כף חמאה
 1 כף שמן זית
 2 שיני שוםקצוצות
 1 בצלקצוץ
 2 בטטה בגודל בינוניקלופה, חתוכה לקוביות בגודל 3-4 סנטימטר
 800 גרם דלעתקלופה, מנוקה מזרעים, חתוכה לקוביות בגודל 3-4 סנטימטר
 2 כפיות תערובת עשבי תיבולמיובשים (טימין, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין)
 1 כף עלי מרווהטריים, קצוצים
 ציר מרקאו מים
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
1

מחממים סיר המרק על להבה בינונית. מטגנים את הבצל והשום בחמאה ושמן הזית עד לשקיפות.

2

מוסיפים את קוביות הדלעת והבטטה יחד עם עשבי התיבול היבשים מאדים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

3

מוסיפים את המרווה, מערבבים ומאדים כ-2 דקות נוספות.

4

מוסיפים 5-6 כוסות ציר מרק או מים עד כיסוי הקוביות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד להתרככות הירקות.

5

נותנים לתבשיל להתקרר קצת ומרסקים בעזרת מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד.

הגשה
6

מוזגים מנה לקערית מרק, זולפים מעל קצת שמן זית ומגישים. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0