מרק עגבניות צלויות בסגנון רוסטיק (כפרי). מרק המשלב עגבניות טריות בשלות הנצלות בתנור, בצל מקורמל, שום, שמן זית, עשבי תיבול והרבה בזיליקום.
רכיבים
הוראות הכנה
מסדרים את חצאי העגבניות על מגש מצופה בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפייה. הקליפה של העגבניות מופנית כלפי מעלה. מפזרים בין העגבניות שיני שום וענפי רוזמרין. מפזרים מעל מלח ופלפל, ומעל הכול זולפים שמן זית.
צולים את העגבניות בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 45 דקות.
בסיום הצלייה מסירים את הקליפות של העגבניות ונפתרים מהן. כמו כן נפתרים מענפי הרוזמרין.
בזמן שהעגבניות נצלות בתנור, משחימים בצל בסיר מרק כבד. מחממים את שמן הזית, מוסיפים את רצועות הבצל, ומטגנים על חום בינוני עד שהבצלים שחומים ומקורמלים, כ-20 דקות בערך.
כשהבצלים בסיר מוכנים והעגבניות כבר צלויות וקלופות, מוסיפים את העגבניות עם המיץ שלהן ועם השום הצלוי לסיר המרק. מוסיפים גם את עשבי התיבול, הציר או המים והדבש.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-10 דקות.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני או במעבד מזון. טוחנים עד למרקם הרצוי.
טועמים ומשפרים טעמים (מלח ופלפל.)
להגשה מומלץ לפזר מעל פתיתי גבינת פרמז'ן. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מסדרים את חצאי העגבניות על מגש מצופה בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפייה. הקליפה של העגבניות מופנית כלפי מעלה. מפזרים בין העגבניות שיני שום וענפי רוזמרין. מפזרים מעל מלח ופלפל, ומעל הכול זולפים שמן זית.
צולים את העגבניות בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 45 דקות.
בסיום הצלייה מסירים את הקליפות של העגבניות ונפתרים מהן. כמו כן נפתרים מענפי הרוזמרין.
בזמן שהעגבניות נצלות בתנור, משחימים בצל בסיר מרק כבד. מחממים את שמן הזית, מוסיפים את רצועות הבצל, ומטגנים על חום בינוני עד שהבצלים שחומים ומקורמלים, כ-20 דקות בערך.
כשהבצלים בסיר מוכנים והעגבניות כבר צלויות וקלופות, מוסיפים את העגבניות עם המיץ שלהן ועם השום הצלוי לסיר המרק. מוסיפים גם את עשבי התיבול, הציר או המים והדבש.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-10 דקות.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני או במעבד מזון. טוחנים עד למרקם הרצוי.
טועמים ומשפרים טעמים (מלח ופלפל.)
להגשה מומלץ לפזר מעל פתיתי גבינת פרמז'ן. בתיאבון 😋