מתכון עבור מרק עוף עם אטריות היכול לשמש כמנת פתיחה מעוררת תיאבון או כארוחה משביעה בפני עצמה.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים את הציר למרק. מוסיפים את כל הרכיבים של הציר לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות.
כשציר המרק מוכן עוברים להכנת המרק. מחממים סיר נפרד על להבה בינונית. מוסיפים שמן. מטגנים את הבצל יחד עם הסלרי והגזר 3-4 דקות.
מוסיפים את השום, בוחשים ומטגנים כדקה נוספת.
מוציאים מהסיר של ציר המרק את עשבי התיבול וחלקי העוף. את חלקי העוף שומרים. מעבירים את ציר המרק דרך מסננת ישירות לסיר המרק.
מפרקים את הבשר מחלקי העוף לרצועות. נפתרים מעצמות ומעור. מוסיפים את בשר העוף הנקי לציר המרק.
מוסיפים כוסברה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מביאים לרתיחה, מנימיכים להבה ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות.
מכינים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה.
להגשת המרק מניחים אטריות בצלחת המרק, מוזגים מעל את המרק ומפזרים מעל כוסברה טרייה. בתיאבון 😋
הערות
אפשר להכין את הציר למרק הזה מבעוד מועד (יום יומיים מראש), לשמור את חלקי העוף המבושלים, ולהשלים את הכנת המרק יחד עם הירקות והאטריות לקראת הסעודה.
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים את הציר למרק. מוסיפים את כל הרכיבים של הציר לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות.
כשציר המרק מוכן עוברים להכנת המרק. מחממים סיר נפרד על להבה בינונית. מוסיפים שמן. מטגנים את הבצל יחד עם הסלרי והגזר 3-4 דקות.
מוסיפים את השום, בוחשים ומטגנים כדקה נוספת.
מוציאים מהסיר של ציר המרק את עשבי התיבול וחלקי העוף. את חלקי העוף שומרים. מעבירים את ציר המרק דרך מסננת ישירות לסיר המרק.
מפרקים את הבשר מחלקי העוף לרצועות. נפתרים מעצמות ומעור. מוסיפים את בשר העוף הנקי לציר המרק.
מוסיפים כוסברה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מביאים לרתיחה, מנימיכים להבה ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות.
מכינים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה.
להגשת המרק מניחים אטריות בצלחת המרק, מוזגים מעל את המרק ומפזרים מעל כוסברה טרייה. בתיאבון 😋