מרק פלפלים קלויים בתוספת עגבניות, תפוחי אדמה, ירקות ועשבי תיבול. מגישים אותו עם שמנת למנה המושלמת.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. קולים את הפלפל בתנור במשך 40 דקות.
במהלך הקלייה כול 10 דקות מסובבים את הפלפלים כרבע סיבוב.
בתום הקלייה בתנור מעבירים את הפלפלים לתוך שקית. אוטמים את השקית למשך 20-30 דקות.
מוציאים את הפלפלים. נפתרים מהנוזלים, מהגבעול ומהגרעינים. קולפים את הפלפלים. מהקליפה נפתרים.
בזמן שהפלפלים נקלים בתנור מתחילים בבישול הירקות האחרים בסיר המרק.
מחממים שמן זית בסיר, על חום בינוני. מוסיפים בצל, גזר ושום. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
מוסיפים לסיר טימין, אורגנו ובזיליקום. בוחשים ומטגנים כדקה.
מוסיפים את היין הלבן, בוחשים ומצמצמים כ-2-3 דקות.
מוסיפים מים, עגבניות, פטרוזיליה מלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 45 דקות.
כשהפלפלים כבר קלויים וקלופים, מוסיפים אותם יחד עם תפוח האדמה לסיר המרק. מבשלים במשך 45 דקות נוספות.
עם סיום הבישול, טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני.
לכל מנת מרק מוסיפים 2-3 כפות שמנת לבישול. מפזרים מעל המנה עלי טימין טריים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. קולים את הפלפל בתנור במשך 40 דקות.
במהלך הקלייה כול 10 דקות מסובבים את הפלפלים כרבע סיבוב.
בתום הקלייה בתנור מעבירים את הפלפלים לתוך שקית. אוטמים את השקית למשך 20-30 דקות.
מוציאים את הפלפלים. נפתרים מהנוזלים, מהגבעול ומהגרעינים. קולפים את הפלפלים. מהקליפה נפתרים.
בזמן שהפלפלים נקלים בתנור מתחילים בבישול הירקות האחרים בסיר המרק.
מחממים שמן זית בסיר, על חום בינוני. מוסיפים בצל, גזר ושום. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
מוסיפים לסיר טימין, אורגנו ובזיליקום. בוחשים ומטגנים כדקה.
מוסיפים את היין הלבן, בוחשים ומצמצמים כ-2-3 דקות.
מוסיפים מים, עגבניות, פטרוזיליה מלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 45 דקות.
כשהפלפלים כבר קלויים וקלופים, מוסיפים אותם יחד עם תפוח האדמה לסיר המרק. מבשלים במשך 45 דקות נוספות.
עם סיום הבישול, טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני.
לכל מנת מרק מוסיפים 2-3 כפות שמנת לבישול. מפזרים מעל המנה עלי טימין טריים. בתיאבון 😋