מרק פסטה עם שעועית, פסטה אה פג'ולי, זהו מרק איטלקי ארומתי בעל מרקם סמיך. מכינים אותו משעועית ממנה עושים מחית קרמית, ומבשלים יחד עם פסטה, ירקות, עגבניות ועשבי תיבול.
רכיבים
הוראות הכנה
משרים ללילה את שעועית במים קרים עם שיני השום והמרווה.
מסננים ומעבירים לסיר את השעועית יחד עם המרווה והשום. מוסיפים כף שמן זית.
ממלאים במים נקיים, מביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים וחצי.
בזמן שהשעועית מתבשלת קוצצים גזר, בצל וסלרי ומכניסים לסיר. מאדים בשמן זית עד להתרככות הירקות. כשהירקות רכים מפסיקים את הבישול ומניחים עד שהשעועית מוכנה.
אחרי שהשעועית התבשלה מוציאים אותה ממי הבישול בעזרת כף מסננת. את מי הבישול של השעועית שומרים.
שומרים בקערה כוס וחצי מהשעועית השלמה.
את שאר השעועית מועכים עם גב של כף דרך מסננת לתוך סיר המרק שבו מחכים הירקות המאודים. נעזרים במי הבישול של השעועית כדי להעביר את השעועית דרך המסננת. בשלב זה כבר מחזירים את הסיר לבישול על הלהבה.
מוסיפים 1-1.5 כוסות מים (בנוסף למי בישול השעועית) לקבלת נוזל סמיך וקרמי.
במחבת נפרדת מוסיפים שמן זית וחמאה וממיסים את החמאה על חום בינוני. מוסיפים פלפל צ'ילי יבש, שיני שום שלמות מעוכות, ענף רוזמרין, ענף מרווה.
מטגנים עד להזהבה קלה. מוזגים רק את השמן הארומתי דרך מסננת לתוך סיר המרק.
מוסיפים לסיר המרק את רסק עגבניות, מלח ופלפל. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את השעועית השמורה בקערה ומערבבים.
להגשה זולפים קצת שמן זית על כל מנה ומפזרים פלפל שחור טחון טרי. אפשר גם לפזר גבינת פרמז'ן. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
משרים ללילה את שעועית במים קרים עם שיני השום והמרווה.
מסננים ומעבירים לסיר את השעועית יחד עם המרווה והשום. מוסיפים כף שמן זית.
ממלאים במים נקיים, מביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים וחצי.
בזמן שהשעועית מתבשלת קוצצים גזר, בצל וסלרי ומכניסים לסיר. מאדים בשמן זית עד להתרככות הירקות. כשהירקות רכים מפסיקים את הבישול ומניחים עד שהשעועית מוכנה.
אחרי שהשעועית התבשלה מוציאים אותה ממי הבישול בעזרת כף מסננת. את מי הבישול של השעועית שומרים.
שומרים בקערה כוס וחצי מהשעועית השלמה.
את שאר השעועית מועכים עם גב של כף דרך מסננת לתוך סיר המרק שבו מחכים הירקות המאודים. נעזרים במי הבישול של השעועית כדי להעביר את השעועית דרך המסננת. בשלב זה כבר מחזירים את הסיר לבישול על הלהבה.
מוסיפים 1-1.5 כוסות מים (בנוסף למי בישול השעועית) לקבלת נוזל סמיך וקרמי.
במחבת נפרדת מוסיפים שמן זית וחמאה וממיסים את החמאה על חום בינוני. מוסיפים פלפל צ'ילי יבש, שיני שום שלמות מעוכות, ענף רוזמרין, ענף מרווה.
מטגנים עד להזהבה קלה. מוזגים רק את השמן הארומתי דרך מסננת לתוך סיר המרק.
מוסיפים לסיר המרק את רסק עגבניות, מלח ופלפל. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את השעועית השמורה בקערה ומערבבים.
להגשה זולפים קצת שמן זית על כל מנה ומפזרים פלפל שחור טחון טרי. אפשר גם לפזר גבינת פרמז'ן. בתיאבון 😋