מרק שעועית וברוקולי עם עגבניות, גזר ותפוחי אדמה. את השעועית מבשלים בסיר נפרד. לאחר הבישול, המרק מוקרם יחד עם חלק מהשעועית וחלק מהשעועית לא טוחנים ומוסיפים למרק. מגישים עם אטריות פסטה קטנות (למשל כוכביות) או שפצלה.
רכיבים
הוראות הכנה
מכניסים את השעועית לסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה. מסירים קצף לבן המצטבר למעלה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים את השעועית במשך שעתיים.
במהלך בישול השעועית (בערך כעבור שעת בישול) אפשר להתקדם עם שאר ההכנות למרק.
מחממים סיר מרק על חום בינוני. מוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את השום ואת הגזר, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים תפוחי אדמה ואורגנו, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים את המים ואת שאר התבלינים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים במשך 25 דקות.
מוסיפים את הברוקולי ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
בודקים שהשעועית התבשלה והיא רכה מאוד. מסננים אך שומרים את מי הבישול של השעועית.
מעבירים לתוך סיר המרק את מי הבישול של השעועית (לכמות ההתחלתית של המתכון זה בערך 2 כוסות). מעבירים לסיר המרק גם כחצי מכמות השעועית המבושלת
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר. לאחר הטחינה מוסיפים למרק את שאר השעועית שלא נטחנה ובוחשים. במידה והמרק אינו רותח, מביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
מגישים עם אטריות פתיתים או שפצלה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכניסים את השעועית לסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה. מסירים קצף לבן המצטבר למעלה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים את השעועית במשך שעתיים.
במהלך בישול השעועית (בערך כעבור שעת בישול) אפשר להתקדם עם שאר ההכנות למרק.
מחממים סיר מרק על חום בינוני. מוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את השום ואת הגזר, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים תפוחי אדמה ואורגנו, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים את המים ואת שאר התבלינים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים במשך 25 דקות.
מוסיפים את הברוקולי ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
בודקים שהשעועית התבשלה והיא רכה מאוד. מסננים אך שומרים את מי הבישול של השעועית.
מעבירים לתוך סיר המרק את מי הבישול של השעועית (לכמות ההתחלתית של המתכון זה בערך 2 כוסות). מעבירים לסיר המרק גם כחצי מכמות השעועית המבושלת
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר. לאחר הטחינה מוסיפים למרק את שאר השעועית שלא נטחנה ובוחשים. במידה והמרק אינו רותח, מביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
מגישים עם אטריות פתיתים או שפצלה. בתיאבון 😋