מרק שעועית לבנה רומני (Ciorbă de Fasole) טבעוני, בריא, משביע ומנחם. מרק לכול עת.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים שעועית לסיר בישול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים כדקה, ונפתרים מהמים (שופכים לכיור.) חוזרים על תהליך החלפת המים וההרתחה עוד פעמיים. סך הכול נפתרים מהמים 3 פעמים.
בפעם הרביעית, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ונותנים לשעועית להתבשל כשעה.
תוך כדי בישול השעועית מכינים את הירקות.
במחבת רחבה מטגנים-מאדים בצל, גזר, שורשים ופלפלים עד לריכוך והזהבה (בערך 10 דקות).
מוסיפים את הירקות המאודים לסיר עם השעועית שבושלה כשעה.
מוסיפים לסיר גם את העגבניות, הרסק, הציר, התבלינים ועשבי התיבול.
מביאים לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-30 דקות נוספות על אש קטנה.
להגשה מפזרים מעל שמיר קצוץ או פטרוזיליה. מגישים עם לחם טרי. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים שעועית לסיר בישול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים כדקה, ונפתרים מהמים (שופכים לכיור.) חוזרים על תהליך החלפת המים וההרתחה עוד פעמיים. סך הכול נפתרים מהמים 3 פעמים.
בפעם הרביעית, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ונותנים לשעועית להתבשל כשעה.
תוך כדי בישול השעועית מכינים את הירקות.
במחבת רחבה מטגנים-מאדים בצל, גזר, שורשים ופלפלים עד לריכוך והזהבה (בערך 10 דקות).
מוסיפים את הירקות המאודים לסיר עם השעועית שבושלה כשעה.
מוסיפים לסיר גם את העגבניות, הרסק, הציר, התבלינים ועשבי התיבול.
מביאים לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-30 דקות נוספות על אש קטנה.
להגשה מפזרים מעל שמיר קצוץ או פטרוזיליה. מגישים עם לחם טרי. בתיאבון 😋