מרק שעועית לימה וגריסים (גריסי פנינה) בסגנון איטלקי, סמיך, עשיר בטעמים וממלא.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים עם מספיק מים. מביאים לרתיחה ומבשלים שלושת רבעי שעה עד שהשעועית מתרככת חלקית.
מסננים ומניחים בקערה.
את הגריסים (או גריסי פנינה) משרים במים לחצי שעה. לאחר מכן שוטפים אותם היטב ומסננים.
בסיר המרק מחממים שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הבצל כשלוש דקות.
מוסיפים שומר, סלרי וגזר וממשיכים בטיגון-ערבוב כשלוש דקות נוספות.
מוסיפים שום וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה נוספת.
מוסיפים טימין ובזיליקום וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה נוספת.
מוסיפים עגבניות מרוסקות, ציר מרק (או מים), שעועית, גריסי פנינה, פפריקה, מלח ופלפל, עלה דפנה ונתח קליפת הפרמז'ן.
מביאים לרתיחה, בוחשים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
נפתרים מנתח קליפת הפרמז'ן ומעלה הדפנה.
מוסיפים את עלי התרד למרק הרותח ומערבבים.
מפזרים מעל פתיתי פרמז'ן ומגישים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים עם מספיק מים. מביאים לרתיחה ומבשלים שלושת רבעי שעה עד שהשעועית מתרככת חלקית.
מסננים ומניחים בקערה.
את הגריסים (או גריסי פנינה) משרים במים לחצי שעה. לאחר מכן שוטפים אותם היטב ומסננים.
בסיר המרק מחממים שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הבצל כשלוש דקות.
מוסיפים שומר, סלרי וגזר וממשיכים בטיגון-ערבוב כשלוש דקות נוספות.
מוסיפים שום וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה נוספת.
מוסיפים טימין ובזיליקום וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה נוספת.
מוסיפים עגבניות מרוסקות, ציר מרק (או מים), שעועית, גריסי פנינה, פפריקה, מלח ופלפל, עלה דפנה ונתח קליפת הפרמז'ן.
מביאים לרתיחה, בוחשים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
נפתרים מנתח קליפת הפרמז'ן ומעלה הדפנה.
מוסיפים את עלי התרד למרק הרותח ומערבבים.
מפזרים מעל פתיתי פרמז'ן ומגישים. בתיאבון 😋