מרק תירס סיני עם נטיפי ביצה (Corn Egg Drop Soup). מרק תירס מתוק אסייתי, אותנטי, פשוט, צמחוני, בעל מרקם קרמי. מרק תירס מהיר המוכן בפחות מ-15 דקות.
רכיבים
הוראות הכנה
טוחנים חצי מכמות התירס עם קצת מהמים בעזרת מוט בלנדר ידני. (או שאפשר גם להוסיף את התירס והמים לבלנדר רגיל, לטחון ולהעביר לסיר הבישול.)
מוסיפים לסיר הבישול את המים, כל התירס (הטחון והשלם), אבקת המרק והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
טורפים את הביצים בצלוחית. בעזרת כף בוחשים את המרק הרותח. תוך כדי תנועת ערבול מעגלית רציפה (כל הזמן לאותו כיוון) של המרק הרותח, זולפים טיפין טיפין את הביצים הטרופות לתוך המרק (בעזרת יד אחת בוחשים ובעזרת היד השנייה מוזגים את הביצה).
בצלוחית מערבבים את עמילן התירס יחד עם מים (עבור כל כף עמילן תירס מוסיפים כף מים) עד להמסה מוחלטת של העמילן במים. מוסיפים את התערובת למרק הרותח. מבשלים את המרק כדקה נוספת תוך כדי בחישה והמרק כבר מוכן להגשה.
מעל כל מנת מרק מפזרים בצל ירוק קצוץ, זולפים מעט שמן סומסום ומגישים. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
טוחנים חצי מכמות התירס עם קצת מהמים בעזרת מוט בלנדר ידני. (או שאפשר גם להוסיף את התירס והמים לבלנדר רגיל, לטחון ולהעביר לסיר הבישול.)
מוסיפים לסיר הבישול את המים, כל התירס (הטחון והשלם), אבקת המרק והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
טורפים את הביצים בצלוחית. בעזרת כף בוחשים את המרק הרותח. תוך כדי תנועת ערבול מעגלית רציפה (כל הזמן לאותו כיוון) של המרק הרותח, זולפים טיפין טיפין את הביצים הטרופות לתוך המרק (בעזרת יד אחת בוחשים ובעזרת היד השנייה מוזגים את הביצה).
בצלוחית מערבבים את עמילן התירס יחד עם מים (עבור כל כף עמילן תירס מוסיפים כף מים) עד להמסה מוחלטת של העמילן במים. מוסיפים את התערובת למרק הרותח. מבשלים את המרק כדקה נוספת תוך כדי בחישה והמרק כבר מוכן להגשה.
מעל כל מנת מרק מפזרים בצל ירוק קצוץ, זולפים מעט שמן סומסום ומגישים. בתיאבון 😋