מרק תירס קרמי קל להכנה. מרק ממלא, טעים ובריא המכיל מגוון ירקות והרבה תירס. אפשר להגיש אותו בתור מנת פתיחה לארוחה, או כמנה עיקרית עם פרוסת לחם טרי ליד.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים סיר מרק על חום בינוני.
ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-7 דקות.
מוסיפים את הפלפל הירוק והשום, מערבבים ומטגנים כ-2 נוספות.
מוסיפים את התירס, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מאדים עם המכסה כ-5 דקות.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הטימין, המלח והפלפלים הטחונים. מכסים הכל בציר ירקות או במים ובוחשים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים את המרק כ-30 דקות.
נותנים למרק לנוח כמה רגעים ומרסקים בעזרת מעבד מזון ידני.
להגשה אפשר לפזר על המנה קצת בצל ירוק או עירית, ולזלוף מעט שמן זית. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים סיר מרק על חום בינוני.
ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-7 דקות.
מוסיפים את הפלפל הירוק והשום, מערבבים ומטגנים כ-2 נוספות.
מוסיפים את התירס, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מאדים עם המכסה כ-5 דקות.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הטימין, המלח והפלפלים הטחונים. מכסים הכל בציר ירקות או במים ובוחשים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים את המרק כ-30 דקות.
נותנים למרק לנוח כמה רגעים ומרסקים בעזרת מעבד מזון ידני.
להגשה אפשר לפזר על המנה קצת בצל ירוק או עירית, ולזלוף מעט שמן זית. בתיאבון 😋