מתכון למנה של מרק תפוחי אדמה ובטטה עם מעט רכיבים ושקל להכין. בזכות הבטטה מתקבל מרק מתקתק ומזין. טחינה חלקית של המרק נותנת לו מרקם קטיפתי עדין. מרק תפוחי האדמה והבטטות הוא חלבי וצמחוני אך הוא נפלא גם כשמכינים אותו בגרסה פרווה טבעונית על ידי החלפת החמאה בשמן זית ושימוש בחלב צמחי.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים מראש את הירקות ושאר הרכיבים למתכון. את תפוחי האדמה והבטטות שומרים לאחר קילופם בקערה עם מים קרים (כדי שלא ישחירו.)
מחממים סיר מרק על חום בינוני-נמוך. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את גבעול המרווה ושיני השום לחמאה הנמסה.
מטגנים את הבצל יחד עם השום והמרווה במשך כ-10 דקות על חום בינוני-נמוך, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מדי פעם בוחשים.
בזמן שהבצל מתרכך, חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות בגודל סנטימטר. שומרים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.
כשהבצל רך וזהוב שולפים את ענף המרווה מהסיר (ונפתרים ממנו.) מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לסיר. מגבירים לחום בינוני וממשיכים בטיגון במשך כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את הציר (או המים) ואת החלב. מוסיפים מלח ופלפל לבן ובוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה קלה כ- 10-15 דקות עד להתרככות תפוחי האדמה והבטטות.
מניחים למרק להתקרר כ-5 דקות. טוחנים חלקית בעזרת מוט בלנדר ידני (משאירים חלק מקוביות תפוחי אדמה והבטטה שלמות.)
להגשה אפשר לפזר מעל עירית או בצל ירוק, להגיש עם קרוטונים או עם צ'אנקים של גבינת צאן חריפה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים מראש את הירקות ושאר הרכיבים למתכון. את תפוחי האדמה והבטטות שומרים לאחר קילופם בקערה עם מים קרים (כדי שלא ישחירו.)
מחממים סיר מרק על חום בינוני-נמוך. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את גבעול המרווה ושיני השום לחמאה הנמסה.
מטגנים את הבצל יחד עם השום והמרווה במשך כ-10 דקות על חום בינוני-נמוך, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מדי פעם בוחשים.
בזמן שהבצל מתרכך, חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות בגודל סנטימטר. שומרים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.
כשהבצל רך וזהוב שולפים את ענף המרווה מהסיר (ונפתרים ממנו.) מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לסיר. מגבירים לחום בינוני וממשיכים בטיגון במשך כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את הציר (או המים) ואת החלב. מוסיפים מלח ופלפל לבן ובוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה קלה כ- 10-15 דקות עד להתרככות תפוחי האדמה והבטטות.
מניחים למרק להתקרר כ-5 דקות. טוחנים חלקית בעזרת מוט בלנדר ידני (משאירים חלק מקוביות תפוחי אדמה והבטטה שלמות.)
להגשה אפשר לפזר מעל עירית או בצל ירוק, להגיש עם קרוטונים או עם צ'אנקים של גבינת צאן חריפה. בתיאבון 😋