מתכון עבור מרק תפוחי אדמה וכרישה מוקרם. מרק נהדר בתור מנת פתיחת תיאבון לארוחה או כמנה ממלאת ומספקת בפני עצמה בהגשה יחד עם לחם.
רכיבים
הוראות הכנה
מקלפים את הכרישה משכבה או שתיים חיצוניות. חוצים ושוטפים היטב. חותכים לקוביות.
בסיר מרק כבד ממיסים את החמאה. מוסיפים את הכרישה ומאדים כחמש דקות על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים כעשר דקות לאדות ולערבב מדי פעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה ובוחשים כדקה.
מוסיפים את המרווה ומערבבים כמה שניות.
מוסיפים את הקמח ובוחשים כדקה נוספת.
מוסיפים את ציר המרק, המלח והפלפל הלבן. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
טוחנים את המרק עם מעבד ידני או מעבירים לבלנדר וטוחנים.
מוסיפים את השמנת ומערבבים.
מגישים עם עירית קצוצה. אם יש לכם לחם מחמצת או לחם אחר שקצת התייבשו מומלץ לחתוך פיסות ולהוסיף לקערת המרק. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מקלפים את הכרישה משכבה או שתיים חיצוניות. חוצים ושוטפים היטב. חותכים לקוביות.
בסיר מרק כבד ממיסים את החמאה. מוסיפים את הכרישה ומאדים כחמש דקות על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים כעשר דקות לאדות ולערבב מדי פעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה ובוחשים כדקה.
מוסיפים את המרווה ומערבבים כמה שניות.
מוסיפים את הקמח ובוחשים כדקה נוספת.
מוסיפים את ציר המרק, המלח והפלפל הלבן. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
טוחנים את המרק עם מעבד ידני או מעבירים לבלנדר וטוחנים.
מוסיפים את השמנת ומערבבים.
מגישים עם עירית קצוצה. אם יש לכם לחם מחמצת או לחם אחר שקצת התייבשו מומלץ לחתוך פיסות ולהוסיף לקערת המרק. בתיאבון 😋