סופגניה טבעתית לחנוכה ולכל השנה.
רכיבים
הוראות הכנה
לערבב תערובת 1 בספל ולהניח לתפוח כ-15 דקות.
לתערובת 2 מוסיפים עוד ¼ כוס מים פושרים, את תערובת 1 שתפחה + ביצה טרופה.
מערבבים היטב ומוסיפים ½3 כוסות קמח רגיל מנופה.
את התערובת שנוצרה מניחים מכוסה במגבת מטבח נקיה להתפחה.
אחרי שתפח מחלקים את הבצק לשניים.
כל חלק מרדדים לעלה בעובי של כחצי סנטימטר, ממנו קורצים בכוס עיגולים. בכל עיגול קורצים עוד חור באמצע עם כוס קטנה יותר ונוצרת סופגניה כמו בייגלע.
מניחים את כל הסופגניות להתפחה נוספת על תבנית מקומחת ומכסים במגבת.
לאחר שתפח מטגנים בזהירות בשמן עמוק חם מאוד כשבזמן הטיגון מוסיפים טבעות גזר חתוך לשמן החם על מנת למנוע חריכת הסופגניות.
להוציא מהשמן כאשר מזהיבות ולפזר אבקת סוכר אחרי שמתקררות.
מצרכים
הוראות הכנה
לערבב תערובת 1 בספל ולהניח לתפוח כ-15 דקות.
לתערובת 2 מוסיפים עוד ¼ כוס מים פושרים, את תערובת 1 שתפחה + ביצה טרופה.
מערבבים היטב ומוסיפים ½3 כוסות קמח רגיל מנופה.
את התערובת שנוצרה מניחים מכוסה במגבת מטבח נקיה להתפחה.
אחרי שתפח מחלקים את הבצק לשניים.
כל חלק מרדדים לעלה בעובי של כחצי סנטימטר, ממנו קורצים בכוס עיגולים. בכל עיגול קורצים עוד חור באמצע עם כוס קטנה יותר ונוצרת סופגניה כמו בייגלע.
מניחים את כל הסופגניות להתפחה נוספת על תבנית מקומחת ומכסים במגבת.
לאחר שתפח מטגנים בזהירות בשמן עמוק חם מאוד כשבזמן הטיגון מוסיפים טבעות גזר חתוך לשמן החם על מנת למנוע חריכת הסופגניות.
להוציא מהשמן כאשר מזהיבות ולפזר אבקת סוכר אחרי שמתקררות.