הכנת סטייק אנטריקוט במחבת אינה שונה בהרבה מהכנת סטייק אנטריקוט על האש או סטייק אנטריקוט על הפלנצ'ה (או מחבת גריל). כל עוד נתח האנטריקוט הוא משוייש, טרי ואיכותי, וכל עוד אופן הטיפול בו וההכנה שלו הם נכונים, התוצאה תהיה של סטייק מעולה.
רכיבים
הוראות הכנה
מוציאים את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה על המחבת. טופחים עליו עם מגבת נייר. משמנים את כולו בשמן הזית ומפזרים פלפל שחור על שני צדדיו.
מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה כ-3-4 דקות על חום בינוני גבוה. כשהמחבת חמה, מניחים עליה את הנתח. צולים כ-6 דקות מבלי לגעת.
הופכים את הנתח וצולים על הצד השני כ-6 דקות נוספות.
הנתח מוכן ברמת מדיום (הרמה הרצויה) כאשר הטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל-55 מעלות. אם יש לכם מדחום הוציאו את הנתח מהמחבת כשהמדחום מורה 52 מעלות (הטמפרטורה הפנימית תמשיך לעלות גם אחרי ההורדה מהמחבת.)
מניחים את הנתח על צלחת חמה למשך 5 דקות לפני שפורסים אותו (אפשר בתנור על טמפרטורה מינימלית.)
זורים מעל מלח גס, פורסים לפרוסות או מגישים שלם. בתיאבון 😋
טיפים ודגשים להכנת סטייק אנטריקוט במחבת
- בקשו מהקצב נתח עבה יחסית, בעובי ½2 סנטימטר.
- לבשר איכותי (טרי או מהקפאה) אין שום ריח לוואי. כשלוחצים עליו עם האצבע נשאר שקע בבשר והוא אינו חוזר ישר לצורתו.
- במקרה של אנטריקוט, מה שיותר משוייש יותר טוב.
- מוציאים את הנתח מהמקרר כחצי שעה עד שעה לפני הצלייה שלו על המחבת. הנתח צריך להיות בטמפרטורת חדר כדי להצלות באופן אחיד.
- לפני הצלייה מפזרים הרבה פלפל טחון על הבשר וזהו. אחרי הצלייה זורים עליו קצת מלח ים גס.
- מתאים מאוד להגיש עם מטבל צ'ימיצ'ורי.
- במידה והנתח מתפרק מומלץ להדק אותו עם חוט המתאים לבישול, בקשירה סביב היקף הנתח. זאת בכדי לשמור על בישול אחיד של נתח הבשר.
מצרכים
הוראות הכנה
מוציאים את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה על המחבת. טופחים עליו עם מגבת נייר. משמנים את כולו בשמן הזית ומפזרים פלפל שחור על שני צדדיו.
מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה כ-3-4 דקות על חום בינוני גבוה. כשהמחבת חמה, מניחים עליה את הנתח. צולים כ-6 דקות מבלי לגעת.
הופכים את הנתח וצולים על הצד השני כ-6 דקות נוספות.
הנתח מוכן ברמת מדיום (הרמה הרצויה) כאשר הטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל-55 מעלות. אם יש לכם מדחום הוציאו את הנתח מהמחבת כשהמדחום מורה 52 מעלות (הטמפרטורה הפנימית תמשיך לעלות גם אחרי ההורדה מהמחבת.)
מניחים את הנתח על צלחת חמה למשך 5 דקות לפני שפורסים אותו (אפשר בתנור על טמפרטורה מינימלית.)
זורים מעל מלח גס, פורסים לפרוסות או מגישים שלם. בתיאבון 😋