מתכון והסברים להכנת סטייק פרגית על האש. את הסטייקים של הפרגית מכינים מכרעי עוף שלמות החתוכות לצורת נתח סטייק (מבקשים מהקצב או חותכים באופן עצמאי.) הנתחים יכולים להיות עם או בלי העור, ולכלול או לא לכלול את העצמות. כך או כך, טכניקת ההכנה והצלייה זהה. חשוב לפרוס את הנתחים לעובי אחיד ולהצמד להוראות כדי להשיג תוצאות נפלאות של סטייק רך, עסיסי ובעל ציפוי פריך של הגריל.
המתכון עובד עם כל מיני תערובת תבלינים ורטבים המתאימים לעוף ולגריל. במתכון זה מובאות שתי הצעות תבלון שונות. אפשר גם להחליף את התבלינים, להתאים מינונים לפי הטעם האישי ולהתנסות עם תערובות שונות.
רכיבים
הוראות הכנה
מנקים את חלקי העוף משאריות שומן, עצמות וסחוס. מייבשים היטב בעזרת מגבת נייר. את העור אפשר להשאיר או להסיר. משטחים את נתח הפרגית לסטייק בעל עובי אחיד (אפשר להשתמש בפטיש שיטוח או כלי כבד אחר בעל תחתית שטוחה.)
מוזגים מעל נתחי הפרגיות את שמן הזית. מפזרים על שני צידיי הנתחים את התבלינים. מעסים ומורחים היטב את שמן הזית והתבלינים כך שהם לגמרי מצפים את הנתחים. מכסים ומניחים במקרר לפחות לשעה (אפשר גם לכמה שעות או ללילה שלם.)
מחממים את המנגל (מומלץ לעבוד עם גריל פחמים.) מוודאים שרשת הצלייה נקייה.
צולים צד ראשון של הנתחים במשך 5-6 דקות. אם יש לנתח עור, צולים קודם את הצד ללא העור. אם הנתחים כוללים גם את העצמות, זמן הצלייה של כל צד הוא כ- 7-8 דקות.
הופכים וצולים את הצד השני 5-6 דקות נוספות (7-8 דקות לנתחים הכוללים את העצמות.) אם יש מד חום, אפשר לדעת שהנתחים מוכנים כאשר הטמפרטורה הפנימית שלהם מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
מגישים חם מהמנגל לצלחת. להגשה מפזרים מעל פטרוזילייה קצוצה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מנקים את חלקי העוף משאריות שומן, עצמות וסחוס. מייבשים היטב בעזרת מגבת נייר. את העור אפשר להשאיר או להסיר. משטחים את נתח הפרגית לסטייק בעל עובי אחיד (אפשר להשתמש בפטיש שיטוח או כלי כבד אחר בעל תחתית שטוחה.)
מוזגים מעל נתחי הפרגיות את שמן הזית. מפזרים על שני צידיי הנתחים את התבלינים. מעסים ומורחים היטב את שמן הזית והתבלינים כך שהם לגמרי מצפים את הנתחים. מכסים ומניחים במקרר לפחות לשעה (אפשר גם לכמה שעות או ללילה שלם.)
מחממים את המנגל (מומלץ לעבוד עם גריל פחמים.) מוודאים שרשת הצלייה נקייה.
צולים צד ראשון של הנתחים במשך 5-6 דקות. אם יש לנתח עור, צולים קודם את הצד ללא העור. אם הנתחים כוללים גם את העצמות, זמן הצלייה של כל צד הוא כ- 7-8 דקות.
הופכים וצולים את הצד השני 5-6 דקות נוספות (7-8 דקות לנתחים הכוללים את העצמות.) אם יש מד חום, אפשר לדעת שהנתחים מוכנים כאשר הטמפרטורה הפנימית שלהם מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
מגישים חם מהמנגל לצלחת. להגשה מפזרים מעל פטרוזילייה קצוצה. בתיאבון 😋