מתכון עבור סלט חצילים קלויים בסיסי. מתאים כמתבל לצד מנות בשר, דג, תפוח אדמה, אורז ועוד, או כממרח לכריכים.
רכיבים
הוראות הכנה
צולים את החצילים על אש גלוייה (כ-20 דקות) או בתנור (45 דקות בחום של 200 מעלות.) דוקרים כל חציל פעם או פעמיים בעזרת סכין חדה (כדי שישחררו אדים וכך ימנע פיצוץ אפשרי בהמשך.) במהלך הצלייה הופכים את החצילים כך שייאפו בצורה אחידה משני הצדדים.
כשבשר החצילים רך מאוד הם מוכנים. קולפים אותם ונפתרים מרוב הקליפות. מעבירים למסננת ונפתרים מהנוזלים.
קוצצים את החצילים הקלויים ומעבירים לקערה.
קוצצים גם בצל ומוסיפים לקערה יחד עם שאר הרכיבים.
מערבבים, טועמים ומשפרים לפי הצורך.
סועדים מיד או מקררים. הסלט ישמר במקרר ליומיים-שלושה. בתאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
צולים את החצילים על אש גלוייה (כ-20 דקות) או בתנור (45 דקות בחום של 200 מעלות.) דוקרים כל חציל פעם או פעמיים בעזרת סכין חדה (כדי שישחררו אדים וכך ימנע פיצוץ אפשרי בהמשך.) במהלך הצלייה הופכים את החצילים כך שייאפו בצורה אחידה משני הצדדים.
כשבשר החצילים רך מאוד הם מוכנים. קולפים אותם ונפתרים מרוב הקליפות. מעבירים למסננת ונפתרים מהנוזלים.
קוצצים את החצילים הקלויים ומעבירים לקערה.
קוצצים גם בצל ומוסיפים לקערה יחד עם שאר הרכיבים.
מערבבים, טועמים ומשפרים לפי הצורך.
סועדים מיד או מקררים. הסלט ישמר במקרר ליומיים-שלושה. בתאבון 😋