סלט כרוב לבן במיונז, הכי פשוט שיש. תוספת נהדרת לצד תפוח אדמה אפוי, צ'יפס, מנות בשר, בתוך לחמניה עם שניצל, בפיתה עם חביתה, בכריכים ועוד. [ …ולכול המעוניין, יש גם מתכון די דומה עבור סלט כרוב לבן ללא מיונז ]
רכיבים
הוראות הכנה
משרים את הכרוב בתוך מי מלח במשך חצי שעה. מסננים, מנערים ומייבשים.
מערבבים בקערית את המיונז עם הלימון, הסוכר, המלח והפלפל. פורסים את עלי הכרוב לרצועות דקות (ללא הגבעול של הכרוב). את הרצועות חותכים למלבנים באורך 2-3 סנטימטר. מכניסים לקערת הסלט את הכרוב ואת הרוטב ומערבבים.
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
מכסים את הקערה, ממתינים 15 דקות והסלט מוכן. אפשר לשמור במקרר ליומיים-שלושה. בתיאבון 😋
טיפים והערות
- אם אוהבים סלט יותר "מיונזי" מוסיפים כף או שתיים של מיונז.
- אם מצטברים נוזלים בתחתית הסלט, מעבירים את הסלט דרך מסננת ונפתרים מהנוזלים. אז אפשר לתקן תיבול (להוסיף מיונז, מלח, פלפל, סוכר… )
- הסלט יכול לעבוד גם עם כרוב סגול במקום כרוב לבן.
מצרכים
הוראות הכנה
משרים את הכרוב בתוך מי מלח במשך חצי שעה. מסננים, מנערים ומייבשים.
מערבבים בקערית את המיונז עם הלימון, הסוכר, המלח והפלפל. פורסים את עלי הכרוב לרצועות דקות (ללא הגבעול של הכרוב). את הרצועות חותכים למלבנים באורך 2-3 סנטימטר. מכניסים לקערת הסלט את הכרוב ואת הרוטב ומערבבים.
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
מכסים את הקערה, ממתינים 15 דקות והסלט מוכן. אפשר לשמור במקרר ליומיים-שלושה. בתיאבון 😋