מתכון עבור סלט סלק בסיסי. הסלק נאפה בתנור קודם לשימוש בו בסלט, או מבושל במים, עד להתרככות.

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-230 מעלות. עוטפים כל אחד מהסלקים בנייר אלומיניום. אופים בתנור במשך שעה - שעה וחצי עד להתרככות הסלקים.
מאפשרים לסלק להתקרר. קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר הרכיבים. מערבבים. מכסים ומעבירים למקרר לרבע שעה.
מוסיפים עשב ירוק קצוץ (כמו, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, נענע.) בתיאבון 😋
הערות
- במקום האפייה בנייר אלומיניום ניתן לאפות את הסלק על מצע של מלח גס.
- במקום לאפות את הסלק ניתן לבשל אותו במים. מסירים מהסלק את הקצוות, מכניסים לסיר ומכסים במים. מרתיחים. מבשלים ברתיחה קלה עד שהסלק מתרכך (45-60 דקות.) מסננים, מקררים ומקלפים.
- ניתן להשתמש גם בסלקים שבושלו מראש (נמכרים בוואקום.)
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-230 מעלות. עוטפים כל אחד מהסלקים בנייר אלומיניום. אופים בתנור במשך שעה - שעה וחצי עד להתרככות הסלקים.
מאפשרים לסלק להתקרר. קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר הרכיבים. מערבבים. מכסים ומעבירים למקרר לרבע שעה.
מוסיפים עשב ירוק קצוץ (כמו, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, נענע.) בתיאבון 😋