סלט עגבניות שרי ומוצרלה, או בשמו האיטלקי, סלט קפרזה (Insalata Caprese), אחד הסלטים הפשוטים והטעימים שיש. קלאסיקה מהמטבח האיטלקי.
![סלט עגבניות שרי ומוצרלה](https://cookli.co.il/wp-content/uploads/2017/10/salad-caprese.jpg)
הכנה5 דקות סך הכול5 דקות
רכיבים
400 גרם עגבניות שריטריות, בשלות, שטופות, חצויות
150 גרם מוצרלהחתוכה לקוביות, או בייבי מוצרלה (בוקצ'יני)
1 צרור עלי בזיליקוםטריים
לתיבול
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי לבןאו בלסמי כהה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחורטחון
תוספת אפשית
עלי רוקט(ארוגולה)
הוראות הכנה
1
מסדרים את עגבניות השרי החצויות בצלחת או בקערה רחבה ושטוחה.
2
מפזרים מעליהן ובינהן מוצרלה ועלי בזילקום.
3
זולפים מעל רוטב בלסמי ושמן זית, ומפזרים מלח ופלפל שחור.
4
בתיאבון 😋
הערות
- אפשר כמובן להחליף את עגבניות השרי והבייבי מוצרלה בעגבניות רגילות ובמוצרלה בגודל רגיל.
- אם משתמשים בכדורי מוצרלה גדולים, פורסים אותם לפרוסות עבות ומניחים במסננת לכמה דקות ייבוש. מייבשים אותם לאחר מכן עם מגבות נייר ומוסיפים לסלט.
- מה שהכי חשוב בסלט הזה הוא להשתמש בחומרי גלם הכי טריים והכי איכותיים.
מצרכים
400 גרם עגבניות שריטריות, בשלות, שטופות, חצויות
150 גרם מוצרלהחתוכה לקוביות, או בייבי מוצרלה (בוקצ'יני)
1 צרור עלי בזיליקוםטריים
לתיבול
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי לבןאו בלסמי כהה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחורטחון
תוספת אפשית
עלי רוקט(ארוגולה)
הוראות הכנה
1
מסדרים את עגבניות השרי החצויות בצלחת או בקערה רחבה ושטוחה.
2
מפזרים מעליהן ובינהן מוצרלה ועלי בזילקום.
3
זולפים מעל רוטב בלסמי ושמן זית, ומפזרים מלח ופלפל שחור.
4
בתיאבון 😋