סלט עגבניות שרי ומוצרלה, או בשמו האיטלקי, סלט קפרזה (Insalata Caprese), אחד הסלטים הפשוטים והטעימים שיש. קלאסיקה מהמטבח האיטלקי.
הכנה5 דקות סך הכול5 דקות
רכיבים
400 גרם עגבניות שריטריות, בשלות, שטופות, חצויות
150 גרם מוצרלהחתוכה לקוביות, או בייבי מוצרלה (בוקצ'יני)
1 צרור עלי בזיליקוםטריים
לתיבול
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי לבןאו בלסמי כהה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחורטחון
תוספת אפשית
עלי רוקט(ארוגולה)
הוראות הכנה
1
מסדרים את עגבניות השרי החצויות בצלחת או בקערה רחבה ושטוחה.
2
מפזרים מעליהן ובינהן מוצרלה ועלי בזילקום.
3
זולפים מעל רוטב בלסמי ושמן זית, ומפזרים מלח ופלפל שחור.
4
בתיאבון 😋
הערות
- אפשר כמובן להחליף את עגבניות השרי והבייבי מוצרלה בעגבניות רגילות ובמוצרלה בגודל רגיל.
- אם משתמשים בכדורי מוצרלה גדולים, פורסים אותם לפרוסות עבות ומניחים במסננת לכמה דקות ייבוש. מייבשים אותם לאחר מכן עם מגבות נייר ומוסיפים לסלט.
- מה שהכי חשוב בסלט הזה הוא להשתמש בחומרי גלם הכי טריים והכי איכותיים.
מצרכים
400 גרם עגבניות שריטריות, בשלות, שטופות, חצויות
150 גרם מוצרלהחתוכה לקוביות, או בייבי מוצרלה (בוקצ'יני)
1 צרור עלי בזיליקוםטריים
לתיבול
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי לבןאו בלסמי כהה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחורטחון
תוספת אפשית
עלי רוקט(ארוגולה)
הוראות הכנה
1
מסדרים את עגבניות השרי החצויות בצלחת או בקערה רחבה ושטוחה.
2
מפזרים מעליהן ובינהן מוצרלה ועלי בזילקום.
3
זולפים מעל רוטב בלסמי ושמן זית, ומפזרים מלח ופלפל שחור.
4
בתיאבון 😋