סלט קיסר (Caesar Salad) של חסה בתוספת קרוטונים פריכים, רוטב ייחודי וגבינת פרמז'ן. הסלט הזה הומצא על ידי שף איטלקי בשם צ'זרה קרדיני במסעדה שפתח בטיחואנה, מקסיקו בשנת 1923 ונקראת על שמו (Caesar's). מסעדת Caesar's פועלת עד היום, שם מכינים את סלט הקיסר בצורה המסורתית, על שולחן הארוחה, לעיני הסועדים.
כול הרכיבים בסלט צריכים להיות הכי טריים ובאיכות הכי טובה. את סלט הקיסר אפשר לגוון עם תוספות כמו פילה אנשובי, ביצים קשות ורצועות עוף.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערית מערבבים שמן זית ושום.
מוסיפים קוביות הבאגט לקערה. מטפטים עליהם את שמן הזית והשום ומפזרים את גבינת הפרמז'ן. מקפיצים ומערבבים את הלחם בקערה עד שהוא מצופה בצורה אחידה בשמן עם השום ובפרמז'ן.
מניחים בתבנית בשכבה אחת ואופים עד שיש קרוטונים שחומים, 8-10 דקות בערך.
שוטפים ומייבשים היטב את החסה. חותכים לרצועות בגודל נגיסה.
מעבירים את החסה לקערה רחבה ונמוכה או ישירות לצלחות הגשה אישיות.
מפזרים את הקרוטונים על החסה. זולפים מעל את רוטב הקיסר. מפזרים גבינת פרמז'ן והסלט מוכן. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערית מערבבים שמן זית ושום.
מוסיפים קוביות הבאגט לקערה. מטפטים עליהם את שמן הזית והשום ומפזרים את גבינת הפרמז'ן. מקפיצים ומערבבים את הלחם בקערה עד שהוא מצופה בצורה אחידה בשמן עם השום ובפרמז'ן.
מניחים בתבנית בשכבה אחת ואופים עד שיש קרוטונים שחומים, 8-10 דקות בערך.
שוטפים ומייבשים היטב את החסה. חותכים לרצועות בגודל נגיסה.
מעבירים את החסה לקערה רחבה ונמוכה או ישירות לצלחות הגשה אישיות.
מפזרים את הקרוטונים על החסה. זולפים מעל את רוטב הקיסר. מפזרים גבינת פרמז'ן והסלט מוכן. בתיאבון 😋