
רכיבים
הוראות הכנה
בשלב ראשון מקרצפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים את תפוחי האדמה בשלומתם, כולל הקליפה. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה בערך 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים עם סכין) והקליפה מתחילה להפרד מהם.
מסירים את תפוחי האדמה מהאש, מצננים עם מים קרים ומסננים את המים.
בקערה גדולה טורפים יחד היטב את השמן, החרדל, החומץ והדבש בעזרת מטרפת יד קפיצית.
מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומערבבים.
את תפוחי האדמה המבושלים שהתקררו בינתיים מקלפים ומנקים מנקודות של ניצנים. הקליפה תרד בקלות אחרי הבישול. חותכים לרבעים וחוצים כל רבע, כך שמכול תפוח אדמה מתקבלים שמונה חלקים, אותם מעבירים לקערה עם הרוטב.
מוסיפים את הבצל. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים הכל בעדינות.
מגישים מיד או שומרים בקירור עד להגשה. בהגשה מפזרים מעל פטרוזילה או עירית קצוצה.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
בשלב ראשון מקרצפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים את תפוחי האדמה בשלומתם, כולל הקליפה. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה בערך 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים עם סכין) והקליפה מתחילה להפרד מהם.
מסירים את תפוחי האדמה מהאש, מצננים עם מים קרים ומסננים את המים.
בקערה גדולה טורפים יחד היטב את השמן, החרדל, החומץ והדבש בעזרת מטרפת יד קפיצית.
מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומערבבים.
את תפוחי האדמה המבושלים שהתקררו בינתיים מקלפים ומנקים מנקודות של ניצנים. הקליפה תרד בקלות אחרי הבישול. חותכים לרבעים וחוצים כל רבע, כך שמכול תפוח אדמה מתקבלים שמונה חלקים, אותם מעבירים לקערה עם הרוטב.
מוסיפים את הבצל. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים הכל בעדינות.
מגישים מיד או שומרים בקירור עד להגשה. בהגשה מפזרים מעל פטרוזילה או עירית קצוצה.
בתיאבון 😋