ספגטי בולונז, המנה המפורסמת והאהובה בה מחוברת הפסטה מסוג ספגטי יחד עם רוטב הבשר והעגבניות מבולוניה (רוטב בולונז). כדי להכין ספגטי בולונז צריך קודם כל להכין את הרוטב למנה. קל מאוד להכין את רוטב הבולונז, אך חשוב לאפשר לו להתבשל במשך מספר שעות. אפשר להכין את הרוטב גם יום או יומיים מראש או אפילו להכין ממנו כמות גדולה ולשמור מנות במקפיא לשעת הצורך.
לספגטי הבולונז שבמתכון זה חוברו גם פטריות המשתלבות נהדר עם המנה. אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון בפטריות יער מסוג אחר, או בשילוב של כמה סוגי פטריות שונים. אפשר כמובן גם לוותר על הפטריות ולהינות מהרוטב הבסיסי כפי שהוא.
את המתכון לרוטב אפשר למצוא בקישור הבא: מתכון לרוטב בולונז
קל מאוד להכין ספגטי בולונז. זו מנה נהדרת שגם ילדים אוהבים.
רכיבים
הוראות הכנה
מרתיחים מים בסיר גדול (ליטר מים לכל 100 גרם ספגטי), מוסיפים להם מלח ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה.
בזמן שהספגטי מתבשל מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את הפטריות במשך 5 דקות. מדי פעם מקפיצים אותן במחבת.
מוסיפים למחבת עם הפטריות את רוטב הבולנז (או שמעבירים את הפטריות לסיר בו נמצא רוטב הבולונז.) בוחשים ומחממים עד שהרוטב מבעבע. מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה עד שהספגטי מוכן. אם רוצים רוטב נוזלי יותר אפשר לדלל עם מי בישול הספגטי.
כאשר הספגטי מבושל מעבירים אותו הישר לתוך הרוטב.
בוחשים את הספגטי ברוטב כך שהרוטב כולו עוטף אותו. אפשר לבשל את הספגטי ברוטב עוד דקה או שתיים או להגיש מייד כשהספגטי הוא אל דנטה.
להגשה מפזרים מעל כל מנה פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מרתיחים מים בסיר גדול (ליטר מים לכל 100 גרם ספגטי), מוסיפים להם מלח ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה.
בזמן שהספגטי מתבשל מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את הפטריות במשך 5 דקות. מדי פעם מקפיצים אותן במחבת.
מוסיפים למחבת עם הפטריות את רוטב הבולנז (או שמעבירים את הפטריות לסיר בו נמצא רוטב הבולונז.) בוחשים ומחממים עד שהרוטב מבעבע. מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה עד שהספגטי מוכן. אם רוצים רוטב נוזלי יותר אפשר לדלל עם מי בישול הספגטי.
כאשר הספגטי מבושל מעבירים אותו הישר לתוך הרוטב.
בוחשים את הספגטי ברוטב כך שהרוטב כולו עוטף אותו. אפשר לבשל את הספגטי ברוטב עוד דקה או שתיים או להגיש מייד כשהספגטי הוא אל דנטה.
להגשה מפזרים מעל כל מנה פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון 😋