ספגטי ברוטב עגבניות, מנה קלאסית אהובה מהמטבח האיטלקי. הבישול הארוך של רוטב העגבניות הוא זה שנותן למנה את הטעם.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל כמה דקות עד שמתחיל להזהיב. נזהרים שלא לשרוף.
מוסיפים את השום ואת האורגנו (ואם רוצים פיקנטיות אז גם צ'ילי), בוחשים ומטגנים כדקה.
מוסיפים עגבניות קצוצות, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עם כיסוי חלקי על חום נמוך במשך 45 דקות. מנסים ומשפרים טעמים.
מתזמנים בישול הספגטי כך שיהיה מוכן יחד עם רוטב העגבניות.
שומרים ספל של מי הבישול של הספגטי. מעבירים את הספגטי המוכן ישר מסיר הבישול לתוך סיר הרוטב. מערבבים יחד עם רוטב העגבניות. מוסיפים כמה שצריך ממי הבישול שנשמרו לרוטב כדי לדלל את הרוטב למידה המועדפת וכדי להפריד את הפסטה. בוחשים קצת ומגישים מיד.
להגשה מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום (או פטרוזיליה) וזולפים קצת שמן זית.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים מחבת על חום בינוני. מוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל כמה דקות עד שמתחיל להזהיב. נזהרים שלא לשרוף.
מוסיפים את השום ואת האורגנו (ואם רוצים פיקנטיות אז גם צ'ילי), בוחשים ומטגנים כדקה.
מוסיפים עגבניות קצוצות, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עם כיסוי חלקי על חום נמוך במשך 45 דקות. מנסים ומשפרים טעמים.
מתזמנים בישול הספגטי כך שיהיה מוכן יחד עם רוטב העגבניות.
שומרים ספל של מי הבישול של הספגטי. מעבירים את הספגטי המוכן ישר מסיר הבישול לתוך סיר הרוטב. מערבבים יחד עם רוטב העגבניות. מוסיפים כמה שצריך ממי הבישול שנשמרו לרוטב כדי לדלל את הרוטב למידה המועדפת וכדי להפריד את הפסטה. בוחשים קצת ומגישים מיד.
להגשה מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום (או פטרוזיליה) וזולפים קצת שמן זית.
בתיאבון 😋