מתכון ספינג' מרוקאי, הסופגניות הטבעתיות המטוגנות, לקראת החנוכה.
מתכון מאת אלון אליהו, מנהל קבוצת הפייסבוק “אבא אני רעב”
רכיבים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח.
מוזגים פנימה חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים, בהדרגה מוסיפים את יתרת המים, וממשיכים ללוש דקה נוספת.
מכסים בניילון ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו.
בידיים רטובות מערבבים את הבצק התפוח להוצאת אוויר, מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
מחממים שמן בסיר נמוך ורחב, טובלים את הידיים במים או בשמן, חותכים לעיגולים יוצרים חור במרכז הכדור ומותחים את השוליים לצדדים, מניחים בזהירות בשמן החם.
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים כ-2-3 דקות.
מוציאים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן למשך דקה, טובלים כל ספינג' באבקת הסוכר ומגישים חם.
מצרכים
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח.
מוזגים פנימה חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים, בהדרגה מוסיפים את יתרת המים, וממשיכים ללוש דקה נוספת.
מכסים בניילון ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו.
בידיים רטובות מערבבים את הבצק התפוח להוצאת אוויר, מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
מחממים שמן בסיר נמוך ורחב, טובלים את הידיים במים או בשמן, חותכים לעיגולים יוצרים חור במרכז הכדור ומותחים את השוליים לצדדים, מניחים בזהירות בשמן החם.
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים כ-2-3 דקות.
מוציאים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן למשך דקה, טובלים כל ספינג' באבקת הסוכר ומגישים חם.