סקורדליה זהו מטבל שום יווני בריא, על בסיס שום, שמן זית וחומץ או לימון. את השום מרסקים במעבד מזון (באופן מסורתי זה בוצע עם מכתש ועלי) ומוסיפים שמן וחומץ, בתהליך הדומה להכנת ממרח השום הלבנוני. בגרסאות שונות של המתכון משלבים בסקורדליה לחם לבן יבש (ללא הקרום), תפוחי אדמה מבושלים (כמו במתכון הנוכחי), אגוזים ו\או שקדים.
רכיבים
הוראות הכנה
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה כ-15-20 דקות עד שהם מתרככים. מסננים ונותנים להם להתייבש כשתי דקות.
מסירים משיני השום את הקליפה, הקצוות וגבעולים ירוקים.
מרסקים את השום עם המלח במעבד המזון עד לקבלת מחית של שום. שום שנדבק לדפנות מיכל מעבד המזון דוחפים חזרה לתוך התערובת בעזרת כף או לקקן.
מפעילים שוב את מעבד המזון. תוך כדי פעולת מעבד המזון, זולפים פנימה בקצב איטי (כפית אחר כפית) את שמן הזית ואת החומץ. טוחנים עד לקבלת מחית סמיכה.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלת בהדרגה וטוחנים עד לקבלת תערובת במרקם סמיך.
טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
מגישים מיד או מצננים ושומרים במקרר עד להגשה. הסקורדליה תשמר מספר ימים בקירור. בתיאבון 😋
הערות
- מטבל הסקורדליה מוגש לעתים קרובות עם נגיסי דג מטוגן או עם פיתה
- ניתן להחליף את תפוחי האדמה שבמתכון ב- 250 גרם לחם לבן יבש (ללא הקרום) שהושרה במים ונסחט
מצרכים
הוראות הכנה
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה כ-15-20 דקות עד שהם מתרככים. מסננים ונותנים להם להתייבש כשתי דקות.
מסירים משיני השום את הקליפה, הקצוות וגבעולים ירוקים.
מרסקים את השום עם המלח במעבד המזון עד לקבלת מחית של שום. שום שנדבק לדפנות מיכל מעבד המזון דוחפים חזרה לתוך התערובת בעזרת כף או לקקן.
מפעילים שוב את מעבד המזון. תוך כדי פעולת מעבד המזון, זולפים פנימה בקצב איטי (כפית אחר כפית) את שמן הזית ואת החומץ. טוחנים עד לקבלת מחית סמיכה.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלת בהדרגה וטוחנים עד לקבלת תערובת במרקם סמיך.
טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
מגישים מיד או מצננים ושומרים במקרר עד להגשה. הסקורדליה תשמר מספר ימים בקירור. בתיאבון 😋