אפשרויות הדפסה:

עוגיות אמסטרדם

מניב14 מנותהכנה25 דקותבישול10 דקותסך הכול35 דקות

עוגיות אמסטרדם

תערובת יבשה
 175 גרם קמח רב תכליתי
 40 גרם אבקת קקאו
 ½ כפית אבקת סודה לשתייה
 ½ כפית מלח
לתערובת הרטובה
 2 כפות משקה קפה אספרסומוכן מראש ומקורר לטמפרטורת החדר
 100 גרם חמאהרכה, בטמפרטורת החדר
 70 גרם סוכר לבן
 70 גרם סוכר חום
 1 ביצהבטמפרטורת החדר
 1 כפית תמצית וניל
להשלמת העוגיות
 40 גרם שוקולד חלב
 40 גרם שוקולד מריר
 175 גרם שוקולד לבןמומלץ פרילינים של שוקולד לבן (פרלינים אמסטרדם)
הכנת הבצק לעוגיות אמסטרדם
1

מכינים מנת קפה אספרסו (אפשר מקפסולה) ומניחים להתקררות. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מוסיפים לקערה את החומרים היבשים לבצק בניפוי דרך מסננת: קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד.

3

בקערה נפרדת מתחילים בהקצפת החמאה עם הסוכרים (אפשר ידנית או עם מערבל מזון חשמלי) עד שנוצרת עיסה אחידה.

4

מוסיפים ביצה וממשיכים בהקצפה.

5

מוסיפים את הקפה ואת תמצית הוניל וממשיכים להקציף לתערובת אחידה.

6

קוצצים בעזרת סכין את שוקולד החלב ואת השוקולד המריר לקוביות קטנות.

עוגיות אמסטרדם - קיצוץ השוקולד והכנת העיסה

7

מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה של הקמח והקקאו (כל פעם חצי כוס) לתערובת הרטובה של הבצק. בוחשים עד שהתערובות מתאחדות. חוזרים על הפעולה עד שכל התערובת היבשה מתמזגת עם התערובת הרטובה לבצק אחיד.

8

מוסיפים לתערובת הבצק את השוקולדים הקצוצים ומקפלים אותם להתמזגות בבצק הרטוב.

עוגיות אמסטרדם - העיסה של העוגיות

עיצוב ואפיית עוגיות אמסטרדם
9

מכינים תבנית ועליה נייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה.

10

חופנים כף גדושה (כף גלידה) של תערובת הבצק הרטוב ומניחים כדור בצק על נייר האפייה. משאירים מרווח גדול בין כדור לכדור כך שישאר מקום לבצק להשתטח כשהוא יימס בתנור.

עוגיות אמסטרדם - התחלת העיצוב

11

דוחפים במרכז כל כדור פרלין (או קוביות) שוקולד לבן.

עוגיות אמסטרדם - הוספת השוקולד הלבן

12

בעזרת ידיים רטובות מקפלים את קצוות עיסת הבצק סביב השוקולד הלבן כך שנוצרת צורת עוגייה שבתוכה במרכז חבוי השוקולד הלבן.

עוגיות אמסטרדם - מוכנות לאפייה

13

מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-10 דקות אפייה ב-180 מעלות. מוציאים את המגש מהתנור ומניחים את המגש עם העוגיות ל-5 דקות של מנוחה והתקררות.

עוגיות אמסטרדם - אפויות

14

מעבירים את העוגיות ממגש האפייה למשטח אחר להתקררות של 10 דקות נוספות.

15

מומלץ לזלול מהעוגיות כשהן עדיין חמימות. הן יכולות להישמר גם בכלי אטום למספר ימים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0