מכינים מנת קפה אספרסו (אפשר מקפסולה) ומניחים להתקררות. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוסיפים לקערה את החומרים היבשים לבצק בניפוי דרך מסננת: קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מתחילים בהקצפת החמאה עם הסוכרים (אפשר ידנית או עם מערבל מזון חשמלי) עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים ביצה וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את הקפה ואת תמצית הוניל וממשיכים להקציף לתערובת אחידה.
קוצצים בעזרת סכין את שוקולד החלב ואת השוקולד המריר לקוביות קטנות.
מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה של הקמח והקקאו (כל פעם חצי כוס) לתערובת הרטובה של הבצק. בוחשים עד שהתערובות מתאחדות. חוזרים על הפעולה עד שכל התערובת היבשה מתמזגת עם התערובת הרטובה לבצק אחיד.
מוסיפים לתערובת הבצק את השוקולדים הקצוצים ומקפלים אותם להתמזגות בבצק הרטוב.
מכינים תבנית ועליה נייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה.
חופנים כף גדושה (כף גלידה) של תערובת הבצק הרטוב ומניחים כדור בצק על נייר האפייה. משאירים מרווח גדול בין כדור לכדור כך שישאר מקום לבצק להשתטח כשהוא יימס בתנור.
דוחפים במרכז כל כדור פרלין (או קוביות) שוקולד לבן.
בעזרת ידיים רטובות מקפלים את קצוות עיסת הבצק סביב השוקולד הלבן כך שנוצרת צורת עוגייה שבתוכה במרכז חבוי השוקולד הלבן.
מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-10 דקות אפייה ב-180 מעלות. מוציאים את המגש מהתנור ומניחים את המגש עם העוגיות ל-5 דקות של מנוחה והתקררות.
מעבירים את העוגיות ממגש האפייה למשטח אחר להתקררות של 10 דקות נוספות.
מומלץ לזלול מהעוגיות כשהן עדיין חמימות. הן יכולות להישמר גם בכלי אטום למספר ימים. בתיאבון 😋
מנות 0