עוגיות חמאה עם פקאן רכות ומעט פריכות, מורכבות מתערובת קלאסית הכוללת חמאה מושחמת, אגוזי פקאן קלויים, וניל וסוכר.
רכיבים
הוראות הכנה
מכינים מראש את הרכיבים למתכון לפי הכמות הרצוייה.
על חום בינוני ממיסים את החמאה המיועדת עבור התערובת הרטובה במחבת. ממשיכים לבשל את החמאה במשך 5-7 דקות עד שהמוצקים של החמאה משחימים והופכים לחומים. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהחמאה לא נשרפת. בסיום מעבירים את החמאה המושחמת כולל המוצקים לקערה להתקררות במשך 15 דקות.
בזמן שהחמאה המושחמת מתקררת קוצצים את אגוזי הפקאן דק. אפשר גם להעזר בשקית לתוכה מכניסים את האגוזים ודופקים עם כלי כבד כמו פטיש או מארוך כדי לשבור את האגוזים לחתיכות קטנות. קולים את הפקאן במחבת על חום בינוני בחמאה המיועדת לקלייתם במשך 3-4 דקות. מדי פעם מערבבים ומשגיחים שלא לשרוף את האגוזים. בסיום מעבירים לצלחת להתקררות.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, עמילן תירס, אבקת אפייה ומלח.
לחמאה המושחמת לאחר שהתקררה מוסיפים סוכר, ביצה ותמצית וניל. בוחשים עם כף עד לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת הרטובה מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה ובוחשים בעזרת כף. לבסוף מתקבלת עיסת בצק רך.
לעיסת הבצק מוסיפים על ידי קיפולים את אגוזי הפקאן הקלויים. מכסים את הקערה ומעבירים את העיסה למקרר להתקררות של לפחות כשעה במקרר.
מוציאים את העיסה מהמקרר ומאפשרים לה להתרכך כמה דקות בטמפרטורת החדר. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה לאפיית העוגיות. לוקחים כמות של שתי כפות מהבצק ויוצרים כדורים מהודקים. את הכדורים משטחים קצת לצורת עוגייה ומהדקים. מניחים על מגש האפייה.
אופים בתנור במשך 9-11 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים בצדדים. לאחר האפייה מניחים את העוגיות להצטננות בטמפרטורת החדר לפני שניגשים לזלילה. ניתן לאחסן בכלי סגור, עוגיות החמאה עם הפקאן יישמרו במשך מספר ימים. בתיאבון 😋
טיפים
- את התערובת הלא אפוייה של העוגיות אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים לפני שאופים.
- לקישוט אפשר למשל לצפות את העוגיות בסוכר חום (לפני שאופים) או לשתול אגוז פקאן שלם במרכז כל עוגייה. אפשר גם לפזר על העוגיות אבקת סוכר אחרי אפייתן והתקררותן.
- לגיוון אפשר להוסיף לתערובת רכיבים כמו חמוציות או צימוקים.
מצרכים
הוראות הכנה
מכינים מראש את הרכיבים למתכון לפי הכמות הרצוייה.
על חום בינוני ממיסים את החמאה המיועדת עבור התערובת הרטובה במחבת. ממשיכים לבשל את החמאה במשך 5-7 דקות עד שהמוצקים של החמאה משחימים והופכים לחומים. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהחמאה לא נשרפת. בסיום מעבירים את החמאה המושחמת כולל המוצקים לקערה להתקררות במשך 15 דקות.
בזמן שהחמאה המושחמת מתקררת קוצצים את אגוזי הפקאן דק. אפשר גם להעזר בשקית לתוכה מכניסים את האגוזים ודופקים עם כלי כבד כמו פטיש או מארוך כדי לשבור את האגוזים לחתיכות קטנות. קולים את הפקאן במחבת על חום בינוני בחמאה המיועדת לקלייתם במשך 3-4 דקות. מדי פעם מערבבים ומשגיחים שלא לשרוף את האגוזים. בסיום מעבירים לצלחת להתקררות.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, עמילן תירס, אבקת אפייה ומלח.
לחמאה המושחמת לאחר שהתקררה מוסיפים סוכר, ביצה ותמצית וניל. בוחשים עם כף עד לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת הרטובה מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה ובוחשים בעזרת כף. לבסוף מתקבלת עיסת בצק רך.
לעיסת הבצק מוסיפים על ידי קיפולים את אגוזי הפקאן הקלויים. מכסים את הקערה ומעבירים את העיסה למקרר להתקררות של לפחות כשעה במקרר.
מוציאים את העיסה מהמקרר ומאפשרים לה להתרכך כמה דקות בטמפרטורת החדר. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה לאפיית העוגיות. לוקחים כמות של שתי כפות מהבצק ויוצרים כדורים מהודקים. את הכדורים משטחים קצת לצורת עוגייה ומהדקים. מניחים על מגש האפייה.
אופים בתנור במשך 9-11 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים בצדדים. לאחר האפייה מניחים את העוגיות להצטננות בטמפרטורת החדר לפני שניגשים לזלילה. ניתן לאחסן בכלי סגור, עוגיות החמאה עם הפקאן יישמרו במשך מספר ימים. בתיאבון 😋