עוגיות חמאה של מיליונר (Millionaire's Shortbread), משלבות בסיס של בצק חמאה פריך עם ציפוי קרמל מתוק ודביק (המזכיר טופי) ומעל שוקולד משובח. פינוק סקוטי עשיר, לא רק למיליונרים. מעדן מתוק במיוחד, במיוחד לאוהבי חטיף טוויקס.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית אפייה מלבנית בגודל 20x30 סנטימטר עם ריפוד נייר אפייה.
מערבבים קמחים, סוכר ומלח בקערה. חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים מעל. מוסיפים את תמצית הוניל. בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג, מעבדים את התערובת לבצק פירורי.
מהדקים את התערובת לבצק (אפשר גם בידיים), מעבירים לתבנית, משטחים לשכבה דקה ומהדקים.
מנקבים את משטח הבצק עם מזלג הרבה פעמים.
אופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שהמשטח ומקבל גוון חום בהיר.
מוסיפים חמאה, סוכר, דבש, מלח, תמצית וניל וריבת חלב לסיר קטן. מחממים לאט ועל חום נמוך. מתמידים בבחישה, כדי לוודא שהסוכר אינו נדבק לתחתית, עד שהתערובת מתמוססת והופכת לאחידה.
מגבירים את החום לבינוני-גבוה וממשיכים בבחישה מתמדת עד לרתיחת התערובת.
כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים שוב את החום לנמוך ביותר, וממשיכים לבשל ולבחוש במשך 6 דקות בערך, עד שהתערובת מצטמצמת קצת ונעשית יותר סמיכה ודביקה. מאפשרים לתערובת הרותחת להתקרר חלקית במשך 2 דקות.
מוזגים את התערובת כשהיא עדיין חמה על בסיס בצק החמאה, מורחים לשכבה אחידה ומניחים להתקררות.
אחרי שציפוי הקרמל מתקרר, ממיסים את השוקולד עם השמנת לאט בקערה המונחת מעל סיר בו מרתיחים מים. בוחשים בשוקולד בהתמדה עד שהוא מומס ומתאחד עם השמנת לגמרי ואז מוזגים מעל שכבת הקרמל שבינתיים התקררה. מעבירים למקרר לשעה, עד שציפוי השוקולד מתקשה.
אחרי שמתקרר, פורסים את המאפה לריבועים. שומרים במקרר. אפשר גם להקפיא למספר חודשים. בתיאבון 😋
טיפים
- כדי להקל בחיתוך משתמשים בסכין חמה
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית אפייה מלבנית בגודל 20x30 סנטימטר עם ריפוד נייר אפייה.
מערבבים קמחים, סוכר ומלח בקערה. חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים מעל. מוסיפים את תמצית הוניל. בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג, מעבדים את התערובת לבצק פירורי.
מהדקים את התערובת לבצק (אפשר גם בידיים), מעבירים לתבנית, משטחים לשכבה דקה ומהדקים.
מנקבים את משטח הבצק עם מזלג הרבה פעמים.
אופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שהמשטח ומקבל גוון חום בהיר.
מוסיפים חמאה, סוכר, דבש, מלח, תמצית וניל וריבת חלב לסיר קטן. מחממים לאט ועל חום נמוך. מתמידים בבחישה, כדי לוודא שהסוכר אינו נדבק לתחתית, עד שהתערובת מתמוססת והופכת לאחידה.
מגבירים את החום לבינוני-גבוה וממשיכים בבחישה מתמדת עד לרתיחת התערובת.
כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים שוב את החום לנמוך ביותר, וממשיכים לבשל ולבחוש במשך 6 דקות בערך, עד שהתערובת מצטמצמת קצת ונעשית יותר סמיכה ודביקה. מאפשרים לתערובת הרותחת להתקרר חלקית במשך 2 דקות.
מוזגים את התערובת כשהיא עדיין חמה על בסיס בצק החמאה, מורחים לשכבה אחידה ומניחים להתקררות.
אחרי שציפוי הקרמל מתקרר, ממיסים את השוקולד עם השמנת לאט בקערה המונחת מעל סיר בו מרתיחים מים. בוחשים בשוקולד בהתמדה עד שהוא מומס ומתאחד עם השמנת לגמרי ואז מוזגים מעל שכבת הקרמל שבינתיים התקררה. מעבירים למקרר לשעה, עד שציפוי השוקולד מתקשה.
אחרי שמתקרר, פורסים את המאפה לריבועים. שומרים במקרר. אפשר גם להקפיא למספר חודשים. בתיאבון 😋