מתכון עבור עוגיות חמאת בוטנים, בלי או עם ריבה.
רכיבים
הוראות הכנה
מוסיפים את החמאה והסוכרים לקערת המיקסר ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים בערבול. מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מקציפים את התערובת כדקה או שתיים נוספות, עד לקבלת עיסה אחידה ואוורירית.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לקערת המיקסר ומערבלים לאט במשך דקה-שתיים עד שמתקבל הבצק הרך לעוגיות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית מצופה בנייר אפייה.
לשם יצירת עוגיות בגודל שווה משתמשים בכף מדידה. חופנים כף מהבצק ובעזרת כפות הידיים יוצרים כדור מהודק. משטחים את הכדור לדיסק בעובי של שלושת רבעי סנטימטר בערך.
כעת ניתן לבחור אם מכינים עוגיות בלי או עם ריבה.
חורצים פסים בכל דיסק בעזרת מזלג. מסדרים במגש עם מספיק מרווח בין העוגיות.
מכניסים את המגש לתנור ל-15 דקות של אפייה. מוציאים ומניחים על רשת או על השיש להתקררות במשך 10 דקות.
בעזרת כפית מדידה בגודל ¼ כפית יוצרים גומה במרכז כל דיסק. ממלאים את הגומה ברבע כפית ריבה.
אופים בתנור במשך 15 דקות .לאחר האפייה מניחים להתקררות במשך כמה דקות לפני שזוללים.
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מוסיפים את החמאה והסוכרים לקערת המיקסר ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים בערבול. מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מקציפים את התערובת כדקה או שתיים נוספות, עד לקבלת עיסה אחידה ואוורירית.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לקערת המיקסר ומערבלים לאט במשך דקה-שתיים עד שמתקבל הבצק הרך לעוגיות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית מצופה בנייר אפייה.
לשם יצירת עוגיות בגודל שווה משתמשים בכף מדידה. חופנים כף מהבצק ובעזרת כפות הידיים יוצרים כדור מהודק. משטחים את הכדור לדיסק בעובי של שלושת רבעי סנטימטר בערך.
כעת ניתן לבחור אם מכינים עוגיות בלי או עם ריבה.
חורצים פסים בכל דיסק בעזרת מזלג. מסדרים במגש עם מספיק מרווח בין העוגיות.
מכניסים את המגש לתנור ל-15 דקות של אפייה. מוציאים ומניחים על רשת או על השיש להתקררות במשך 10 דקות.
בעזרת כפית מדידה בגודל ¼ כפית יוצרים גומה במרכז כל דיסק. ממלאים את הגומה ברבע כפית ריבה.
אופים בתנור במשך 15 דקות .לאחר האפייה מניחים להתקררות במשך כמה דקות לפני שזוללים.
בתיאבון 😋