עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות (בתוספת אגוזים), רכות עם קצת פריכות. כדי שהן תצאנה במרקם מושלם חשוב להקפיד על השהייה של הבצק במקרר וחשוב לא לאפות אותן מעבר לנדרש.
רכיבים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
בקערת מערבל המזון מוסיפים את החמאה, שמן הקוקוס והסוכר ומפעילים על מהירות איטית. בהדרגה מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל. מערבלים לאט עד להתמזגות הרכיבים. אם יש צורך עוצרים את המערבל ודוחפים בעזרת לקקן תערובת שנדבקת לדפנות הקערה.
כשהרכיבים במערבל המזון הופכים לעיסה אחידה, מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים במשך שלוש דקות.
מנמיכים מהירות. מוסיפים בהדרגה (חצי כוס כל פעם) את תערובת הקמח ואבקת האפייה. מערבלים עד להתמזגות מלאה בתערובת.
מפסיקים את פעולת המערבל. מוסיפים את שבבי השוקולד והפקאן. בוחשים בעזרת כף.
עוטפים את הבצק לעוגיות בניילון נצמד. מכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה.
לקראת האפייה מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כף (אפשר כף גלידה) יוצרים כדורים בגודל שווה. מניחים את הכדורים על תבנית מצופה בנייר אפייה עם מספיק מרווח להתרחבות בין כדור בצק למשנהו.
אופים כ- 12-14 דקות. העוגיות אמורות להראות רק התחלה של סימני הזהבה בשוליים ולהישאר די רכות במרכז. לא לדאוג אם הן נראות קצת לא אפויות, הן תמשכנה להיאפות מחוץ לתנור עוד מספר דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים ל-5-7 דקות לפני שמעבירים את העוגיות מהתבנית למשטח קירור (או לרשת).
בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
בקערת מערבל המזון מוסיפים את החמאה, שמן הקוקוס והסוכר ומפעילים על מהירות איטית. בהדרגה מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל. מערבלים לאט עד להתמזגות הרכיבים. אם יש צורך עוצרים את המערבל ודוחפים בעזרת לקקן תערובת שנדבקת לדפנות הקערה.
כשהרכיבים במערבל המזון הופכים לעיסה אחידה, מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים במשך שלוש דקות.
מנמיכים מהירות. מוסיפים בהדרגה (חצי כוס כל פעם) את תערובת הקמח ואבקת האפייה. מערבלים עד להתמזגות מלאה בתערובת.
מפסיקים את פעולת המערבל. מוסיפים את שבבי השוקולד והפקאן. בוחשים בעזרת כף.
עוטפים את הבצק לעוגיות בניילון נצמד. מכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה.
לקראת האפייה מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כף (אפשר כף גלידה) יוצרים כדורים בגודל שווה. מניחים את הכדורים על תבנית מצופה בנייר אפייה עם מספיק מרווח להתרחבות בין כדור בצק למשנהו.
אופים כ- 12-14 דקות. העוגיות אמורות להראות רק התחלה של סימני הזהבה בשוליים ולהישאר די רכות במרכז. לא לדאוג אם הן נראות קצת לא אפויות, הן תמשכנה להיאפות מחוץ לתנור עוד מספר דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים ל-5-7 דקות לפני שמעבירים את העוגיות מהתבנית למשטח קירור (או לרשת).
בתיאבון 😋