אפשרויות הדפסה:

עוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות

מניב15 מנותהכנה20 דקותבישול12 דקותסך הכול32 דקות

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

 2 כוסות קמח רב תכליתי
 1 שקית אבקת אפייהשקית=10 גרם
 100 גרם חמאהרכה, בטמפרטורת חדר
 120 גרם שמן קוקוס
 ½ כוס סוכר לבן
 ½ כוס סוכר חום
 2 ביציםבטמפרטורת חדר
 1 כפית תמצית וניל
 100 גרם שקולד מעולהחלב או מריר, קצוץ לשבבים
 1 כוס אגוזי פקאןקצוצים גס, או אגוזי מלך
1

מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.

2

בקערת מערבל המזון מוסיפים את החמאה, שמן הקוקוס והסוכר ומפעילים על מהירות איטית. בהדרגה מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל. מערבלים לאט עד להתמזגות הרכיבים. אם יש צורך עוצרים את המערבל ודוחפים בעזרת לקקן תערובת שנדבקת לדפנות הקערה.

3

כשהרכיבים במערבל המזון הופכים לעיסה אחידה, מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים במשך שלוש דקות.

4

מנמיכים מהירות. מוסיפים בהדרגה (חצי כוס כל פעם) את תערובת הקמח ואבקת האפייה. מערבלים עד להתמזגות מלאה בתערובת.

5

מפסיקים את פעולת המערבל. מוסיפים את שבבי השוקולד והפקאן. בוחשים בעזרת כף.

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות - הבצק

6

עוטפים את הבצק לעוגיות בניילון נצמד. מכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה.

7

לקראת האפייה מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כף (אפשר כף גלידה) יוצרים כדורים בגודל שווה. מניחים את הכדורים על תבנית מצופה בנייר אפייה עם מספיק מרווח להתרחבות בין כדור בצק למשנהו.

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות - מוכנות לאפייה

9

אופים כ- 12-14 דקות. העוגיות אמורות להראות רק התחלה של סימני הזהבה בשוליים ולהישאר די רכות במרכז. לא לדאוג אם הן נראות קצת לא אפויות, הן תמשכנה להיאפות מחוץ לתנור עוד מספר דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים ל-5-7 דקות לפני שמעבירים את העוגיות מהתבנית למשטח קירור (או לרשת).

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות - אפויות

10

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0