עוגת קלמנטינות בחושה מצופה בפרוסות קלמנטינות, אשר אותן מקרמלים על מחבת. עוגה עם מתיקות, חמצמצות וגם עם נגיעה של מרירות מקליפות הקלמנטינות.
רכיבים
הוראות הכנה
תחילה מפיקים גרדה מקליפת אחת הקלמנטינות וגרדה מקליפת הלימון ושומרים בצד.
פורסים את הקלמנטינות לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך. נפתרים מהגרעינים.
במחבת רחבה מחממים את המיץ מהלימון, המיץ מהקלמנטינות, הסוכר, והמלח ובוחשים. מוסיפים את פרוסות הקלמנטינות ומביאים בהדרגה לרתיחה.
מבשלים (על חום בינוני) את הפרוסות במיץ הסוכרי כ- 7-8 דקות עד להזהבה קלה והתרככות.
מניחים את פרוסות הקלמנטינות המבושלות על צלחת. ממשיכים בצמצום הרוטב כ-5 דקות נוספות עד שהוא מסמיך קצת והופך לסירופ. בסיום מעבירים את הסירופ לכלי נפרד.
מערבבים בקערית נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
לקערת המיקסר מוסיפים תחילה חמאה וסוכר. מעבדים אותם לעיסה.
מוסיפים לעיסה בקערת המיקסר, תוך כדי שהמיקסר ממשיך לפעול, את הביצים אחת אחר השניה.
מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את גרדת הקלמנטינה וגרדת הלימון וממשיכים בהקצפה.
לבסוף מוסיפים את הקמחים בהדרגה תוך כדי המשך פעולת המיקסר. מעבדים לתערובת לחה ואחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוסיפים את התערובת הבחושה לתבנית מוארכת בגודל 28x8 סנטימטר.
מניחים שכבה אחידה של פרוסות הקלמנטינות המקורמלות על גבי העוגה. (אם נשארו פרוסות עודפות שמרו אותן לזלילה עם יוגורט.)
אופים כ-45-50 דקות. בודקים מוכנות על ידי נעיצת קיסם בעוגה ובדיקה שהוא יוצא יבש.
מניחים את העוגה להתקררות של 5-10 דקות. יוצרים מספר חורים בעזרת שיפוד לכל אורך העוגה. מוזגים את הסירופ שנשמר בצד מעל שטח הפנים של העוגה. משטחים את הסירופ בעזרת מברשת. (במידה והסירופ התקשה אפשר לחמם אותו עד שהוא הופך שוב לנוזלי, ואז למזוג אותו על העוגה.)
נותנים לעוגה לספוג את הסירופ ולהתקרר מספר דקות. בתיאבון 😋
הערות
הכי טוב והכי בריא זה להשתמש בקלמנטינות ולימון מגינה פרטית או מתוצרת אורגנית בטוחה, ללא ריסוס. במידה ואין, חשוב לשטוף ולקרצף היטב את הפירות לפני השימוש.
מצרכים
הוראות הכנה
תחילה מפיקים גרדה מקליפת אחת הקלמנטינות וגרדה מקליפת הלימון ושומרים בצד.
פורסים את הקלמנטינות לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך. נפתרים מהגרעינים.
במחבת רחבה מחממים את המיץ מהלימון, המיץ מהקלמנטינות, הסוכר, והמלח ובוחשים. מוסיפים את פרוסות הקלמנטינות ומביאים בהדרגה לרתיחה.
מבשלים (על חום בינוני) את הפרוסות במיץ הסוכרי כ- 7-8 דקות עד להזהבה קלה והתרככות.
מניחים את פרוסות הקלמנטינות המבושלות על צלחת. ממשיכים בצמצום הרוטב כ-5 דקות נוספות עד שהוא מסמיך קצת והופך לסירופ. בסיום מעבירים את הסירופ לכלי נפרד.
מערבבים בקערית נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
לקערת המיקסר מוסיפים תחילה חמאה וסוכר. מעבדים אותם לעיסה.
מוסיפים לעיסה בקערת המיקסר, תוך כדי שהמיקסר ממשיך לפעול, את הביצים אחת אחר השניה.
מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את גרדת הקלמנטינה וגרדת הלימון וממשיכים בהקצפה.
לבסוף מוסיפים את הקמחים בהדרגה תוך כדי המשך פעולת המיקסר. מעבדים לתערובת לחה ואחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוסיפים את התערובת הבחושה לתבנית מוארכת בגודל 28x8 סנטימטר.
מניחים שכבה אחידה של פרוסות הקלמנטינות המקורמלות על גבי העוגה. (אם נשארו פרוסות עודפות שמרו אותן לזלילה עם יוגורט.)
אופים כ-45-50 דקות. בודקים מוכנות על ידי נעיצת קיסם בעוגה ובדיקה שהוא יוצא יבש.
מניחים את העוגה להתקררות של 5-10 דקות. יוצרים מספר חורים בעזרת שיפוד לכל אורך העוגה. מוזגים את הסירופ שנשמר בצד מעל שטח הפנים של העוגה. משטחים את הסירופ בעזרת מברשת. (במידה והסירופ התקשה אפשר לחמם אותו עד שהוא הופך שוב לנוזלי, ואז למזוג אותו על העוגה.)
נותנים לעוגה לספוג את הסירופ ולהתקרר מספר דקות. בתיאבון 😋