עוגת קרם יוגורט ולימון, חמצמצה ומתוקה, אבל לא יתר על המידה. גרסת יוגורט לעוגת גבינה עם פירורים.
רכיבים
הוראות הכנה
מקציפים במיקסר או בעזרת מקציף ידני את הסוכר עם החלמונים כ-2 דקות.
מוסיפים את החמאה המומסת ואת תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים גרדה מלימון שלם ובוחשים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, בוחשים ולשים לבצק.
מחלקים את הבצק לשני כדורים בגודל שווה, מהדקים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקפיא לחצי שעה.
אחרי חצי שעה במקפיא מוציאים את כדורי הבצק ועוברים לשלב הכנת שכבת היוגורט, השלמת העוגה והאפייה.
מקציפים בעזרת מיקסר במהירות גבוהה את החלבונים כ-2-3 דקות עד לקבלת קצף לבן יציב.
מוסיפים את היוגורט בהדרגה וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, ממשיכים בהקצפה כחצי דקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית בגודל 17X25 סנטימטר עם קצת חמאה. מאבקים את שכבת החמאה שעל התבנית עם קצת קמח המועבר דרך מסננת.
משטחים את אחד מכדורי הבצק על התבנית עד לכיסוי מלא של התחתית. מהדקים בעזרת כפות הידיים.
מוזגים את תערובת היוגורט מעל הבצק ומשטחים.
את כדור הבצק הנותר גוררים דרך פומפיה. מפזרים את הפירורים מעל שכבת היוגורט עד לכיסוי היוגורט בפתיתים של הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. מניחים את התבנית בחלק התחתון של התנור. אופים עד ששכבת הבצק העליונה מזהיבה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות לפני שפורסים.
להגשה מפזרים מעל שכבה דקה של אבקת סוכר. העוגה תשמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋
הערות
אם רוצים ניתן לשלב בקרם היוגרט פרי חתוך לקוביות קטנות כמו תות, אננס, פירות יער, אפרסק ועוד.
מצרכים
הוראות הכנה
מקציפים במיקסר או בעזרת מקציף ידני את הסוכר עם החלמונים כ-2 דקות.
מוסיפים את החמאה המומסת ואת תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים גרדה מלימון שלם ובוחשים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, בוחשים ולשים לבצק.
מחלקים את הבצק לשני כדורים בגודל שווה, מהדקים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקפיא לחצי שעה.
אחרי חצי שעה במקפיא מוציאים את כדורי הבצק ועוברים לשלב הכנת שכבת היוגורט, השלמת העוגה והאפייה.
מקציפים בעזרת מיקסר במהירות גבוהה את החלבונים כ-2-3 דקות עד לקבלת קצף לבן יציב.
מוסיפים את היוגורט בהדרגה וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים בהקצפה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה, ממשיכים בהקצפה כחצי דקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית בגודל 17X25 סנטימטר עם קצת חמאה. מאבקים את שכבת החמאה שעל התבנית עם קצת קמח המועבר דרך מסננת.
משטחים את אחד מכדורי הבצק על התבנית עד לכיסוי מלא של התחתית. מהדקים בעזרת כפות הידיים.
מוזגים את תערובת היוגורט מעל הבצק ומשטחים.
את כדור הבצק הנותר גוררים דרך פומפיה. מפזרים את הפירורים מעל שכבת היוגורט עד לכיסוי היוגורט בפתיתים של הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. מניחים את התבנית בחלק התחתון של התנור. אופים עד ששכבת הבצק העליונה מזהיבה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות לפני שפורסים.
להגשה מפזרים מעל שכבה דקה של אבקת סוכר. העוגה תשמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋