עוגת שיש שילדים (וגם מבוגרים) אוהבים.
רכיבים
הוראות הכנה
שמים בקערת המיקסר חמאה רכה, מוסיפים סוכר ומקציפים היטב.
לפני הוספת הביצים למיקסר רצוי לשבור לתוך כוס.
מוסיפים את הביצים שלמות אחת אחר השני.
מוסיפים לבן, תמצית וניל ואת הקמח (בהדרגה). ממשיכים להקציף כ- 5 דקות.
בשלב זה מוציאים 2/3 מהכמות לתבנית מלבנית שטוחה משומנת.
לשארית התערובת מוסיפים קקאו (עד לקבלת צבע רצוי - לא כהה מדי) ו- תמצית רום ומקציפים כדקה.
מוסיפים את התערובת עם הקקאו לתערובת שבתבנית. עם סכין יוצרים חריצים לפנים התערובת על מנת שתערובת הקקאו תחדור מעט פנימה ויתקבל מראה שיש.
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 דקות בערך עד שמוודאים שמוכן.
העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם עץ שיוצא יבש.
דגשים
- זהירות, לא לאפות יותר מדי של יצא יבש!
- אפשר להגיש עם גלידה, עם תותים, דובדבנים, ענבים…
מצרכים
הוראות הכנה
שמים בקערת המיקסר חמאה רכה, מוסיפים סוכר ומקציפים היטב.
לפני הוספת הביצים למיקסר רצוי לשבור לתוך כוס.
מוסיפים את הביצים שלמות אחת אחר השני.
מוסיפים לבן, תמצית וניל ואת הקמח (בהדרגה). ממשיכים להקציף כ- 5 דקות.
בשלב זה מוציאים 2/3 מהכמות לתבנית מלבנית שטוחה משומנת.
לשארית התערובת מוסיפים קקאו (עד לקבלת צבע רצוי - לא כהה מדי) ו- תמצית רום ומקציפים כדקה.
מוסיפים את התערובת עם הקקאו לתערובת שבתבנית. עם סכין יוצרים חריצים לפנים התערובת על מנת שתערובת הקקאו תחדור מעט פנימה ויתקבל מראה שיש.
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 דקות בערך עד שמוודאים שמוכן.
העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם עץ שיוצא יבש.