עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל (או שטרויזל) של פירורי בצק וסוכר. אפשר לגוון ולשלב בקראמבל גם שבבים של אגוזים, שקדים או קוקוס. עוגת תפוזים בחושה פשוטה וקלה להכנה, המקבלת נופך נוסף עם הפירורים הפריכים.
רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים מגש אפייה בגודל 20x20 סנטימטר או 18x24 סנטימטר. מצפים בנייר אפייה או משמנים בחמאה.
מוסיפים לקערה את הסוכר, הקמח, החמאה וגרדת התפוז.
לשים לתערובת אחידה.
מהדקים לכדור ומכניסים למקרר להתגבשות בזמן הכנת הבלילה לעוגה.
מערבבים בצלוחית את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.
לקערת מעבד המזון מוסיפים חמאה וסוכר. מערבלים כשתי דקות עד להתמזגות.
תוך כדי המשך ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחר השנייה.
מוסיפים את תמצית הוניל ואת גרדת התפוז וממשיכים בערבול.
מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה (כף אחר כף). מערבלים לתערובת אחידה. במידת הצורך מפסיקים את פעולת מעבד המזון, דוחפים מוצקים הנדבקים לדפנות הקערה בעזרת לקקן, וממשיכים בערבול.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים. לבסוף מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים לתערובת אחידה ויציבה.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה בגובה אחיד.
גוררים בפומפיה את הבצק של הקראמבל. מפזרים בצורה שווה מעל התערובת בתבנית.
אופים בתנור ב-180 מעלות במשך 40 דקות בערך. העוגה אפוייה כשהיא מקבלת צבע שחום וכשמכניסים קיסם במרכזה הוא יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים את המגש להתקררות במשך שעה לפני שמוציאים ממנו את העוגה. בתיאבון 😋
מצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים מגש אפייה בגודל 20x20 סנטימטר או 18x24 סנטימטר. מצפים בנייר אפייה או משמנים בחמאה.
מוסיפים לקערה את הסוכר, הקמח, החמאה וגרדת התפוז.
לשים לתערובת אחידה.
מהדקים לכדור ומכניסים למקרר להתגבשות בזמן הכנת הבלילה לעוגה.
מערבבים בצלוחית את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.
לקערת מעבד המזון מוסיפים חמאה וסוכר. מערבלים כשתי דקות עד להתמזגות.
תוך כדי המשך ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחר השנייה.
מוסיפים את תמצית הוניל ואת גרדת התפוז וממשיכים בערבול.
מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה (כף אחר כף). מערבלים לתערובת אחידה. במידת הצורך מפסיקים את פעולת מעבד המזון, דוחפים מוצקים הנדבקים לדפנות הקערה בעזרת לקקן, וממשיכים בערבול.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים. לבסוף מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים לתערובת אחידה ויציבה.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה בגובה אחיד.
גוררים בפומפיה את הבצק של הקראמבל. מפזרים בצורה שווה מעל התערובת בתבנית.
אופים בתנור ב-180 מעלות במשך 40 דקות בערך. העוגה אפוייה כשהיא מקבלת צבע שחום וכשמכניסים קיסם במרכזה הוא יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים את המגש להתקררות במשך שעה לפני שמוציאים ממנו את העוגה. בתיאבון 😋